Kiállítás különös körülmények közepette

2020-03-29 07:39:54
Kisvárda FC

Hat éve ezen a napon történt: Fájó döntetlen, ami később nagyon sokba került.

Ha a sorozatunk nyitó részében felidézett mérkőzés kapcsán azt írtuk, hogy a Kisvárda Master Good 2018 márciusának végén már úton volt az NB I felé, akkor a mai epizódban meg kell állapítanunk: a 2014. március 29-i, tatabányai találkozón lépett egyet a kiesés és az NB III irányába.

Abban az idényben csapatunk újoncként szerepelt a másodosztályban, és a 21. forduló előtt nagyjából eldőlt, hogy a Kozármisleny és a Tatabánya biztosan búcsúzik az NB II-től, már csak a harmadik kieső kiléte volt kérdéses. Mivel a Kisvárda is érintett volt a harcban, fontosnak tűnt, hogy az őszi szezonban hazai pályán 5–0-ra legyőzött Tatabánya (amelyet a korábbi szövetségi kapitány, Bozsik Péter irányított, és a játékosok között feltűnt a fia, a már edzősködő Bozsik József is) otthonából három ponttal távozzunk. A 2014. március 29-én játszott mérkőzés hetedik percében Fodor András góljával meg is szereztük a vezetést, de a Tatabánya Birtalan Botond (ő a tegnap megidézett mérkőzésünkön is az ellenfél, vagyis akkor a Békéscsaba játékosa volt) góljával az 58. percben egyenlített – és ez maradt a végeredmény.

A csapatok egyenlő létszámban, de tíz-tíz emberrel fejezték be a mérkőzést, ugyanis a 75. percben innen is és onnan is kiállítottak egy labdarúgót. A hazaiak közül a gólszerző Birtalant, a Kisvárdából a két perccel korábban csereként pályára lépett Miskolczi Lászlót, miután a felek összetűzésbe kerültek egymással.

„Megfelezték Miskolczi büntetését” – szól az MLSZ fellebviteli bizottságának aktuális döntéséről szóló korabeli hír, amelyben ez áll: „A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) fellebbviteli bizottságához fordult a Kisvárda Master Good vezetősége a március 29-én, Tatabányán játszott NB II-es bajnoki mérkőzésen (1–1) kiállított Miskolczi László ügyében. A várdai középpályás két találkozóra szóló eltiltást kapott azért, mert kiragadta a labdaszedő gyerek kezéből a labdát, majd ellökte őt a tatabányaiak játékosa, Birtalan Botond, aki szintén piros lapot kapott. A keddi tárgyaláson a bizottság megtekintette az ominózus jelenet felvételét, amelyből bebizonyosodott, hogy Miskolczi László vétlen volt az esetnél, így a futballista eltiltását kettőről egy meccsre mérsékelték. Mindez azt jelenti, hogy Miskolczi játszhat a várdaiak soron következő, kozármislenyi bajnokiján (addigra már lejátszottak a Szigetszentmiklós elleni meccset – 2–0-s győzelmünkkel véget ért bajnokiról még lesz szó a sorozatunkban).”

A tatabányai meccsen, a kivonulás előtt. Jobbra a kisvárdaiak, elöl Hegedűs Tibor csapatkapitány, mögötte Nacsa Péter, Üveges Szabolcs, Dusan Pavlov, hátrébb Oláh Dávid. A tatabányaiaknál leghátul a gólszerző, később kiállított Birtalan Botond

Visszatérve a mérkőzéshez, a találkozó után a kisvárdaiak 23 ponttal a 12. helyen álltak, három ponttal megelőzve a már kieső, 14. pozícióban helyet foglaló Ceglédet. A Tatabányán elszalasztott győzelmi esély azért is volt bosszantó, mert győzelem esetén egészen a tizedik helyig léphetett volna előre a Várda az igen szoros alsóházban. Ráadásul ez a két pont nagyon hiányzott a végelszámolásnál, nem beszélve az idézett hírben szereplő, a másik biztos kieső Kozármisleny elleni összecsapásról, amelyet április 12-én 3–1-re veszítettünk el. A bajnokság végén úgy estünk ki, hogy a már bennmaradó Cegléddel azonos pontszámunk volt, ám a Pest megyei rivális több győzelemmel rendelkezett.

Ami pedig Miskolczi Lászlót (képünkön) illeti, a korábbi NB I-es játékos 2012 és 2014 között futballozott Kisvárdán, a Nyíregyháza Spartacusból érkezett és a megye egyes Baktalórántházához távozott. Összesen 55 bajnoki meccsen lépett pályára, ezeken nyolc gólt szerzett. Harmincnégy évesen még ma is aktív a játékos, lakóhelye, a megyei III: osztályban szereplő Petneháza futballistája.


2014. MÁRCIUS 29.

NB II, 21. FORDULÓ

TATABÁNYA FC–KISVÁRDA MASTER GOOD 1–1 (0–1)

Tatabánya, 100 néző, v.: Kiss N.

Tatabánya: Farkasdi – Almási L., Ludánszki I., Páles, Zámbó B. – Bozsik J. (Kovács I., 65.), Bakos Sz., Kis Sz. (Móri, 85.), Czanik (Weitner, 71.) – Batizi-Pócsi B., Birtalan B. Vezetőedző: Bozsik Péter

Kisvárda: Nacsa – Oláh D. (Nagy B., 81.), Hegedűs T., Mboussi, Molnár R. – Venczel B., Irhás (Miskolczi, 73.), Kornutjak, Fodor A. – Pavlov, Üveges (Brankovics, 70.). Szakmai igazgató: Révész Attila

Gól: Fodor A. (0–1) a 7., Birtalan B. (1–1) az 58. percben. Kiállítva: Birtalan B. és Miskolczi, mindkettő a 75. percben


Holnapi emlékünk: Az akció futott tovább – gólt kaptunk


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-30 14:30
OTP Bank Liga, 26. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
MTK Budapest
2-1
2-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024-03-17 17:30
OTP Bank Liga, 25. forduló