Jó ebéd helyett jó focit!

2018-03-23 19:38:25
Kisvárda FC

A játékra és győzelemre kiéhezve, tévés meccsen fogadja a Kisvárda a Ceglédet.

Jó ebédhez jó foci! – hangzott fel a magyar futball kereskedelmi tévés időszakából a riporteri beköszönés, amikor is vasárnap ebédidőben került képernyőre az élvonal rangadója.

Akik kilátogatnak a Kisvárda Master Good Cegléd elleni meccsére, azoknak nem a jó ebédhez tálalják a remélhetőleg jó focit, hanem a helyett, vagy azután, esetleg azelőtt, bár figyelembevéve, hogy az óraállítás miatt eggyel eleve kevesebbet alszunk, inkább villásreggeli fér majd bele.

– A kupasorozatban játszottunk kétszer is ebédidőben, persze akkor nem vasárnap – hasonlította össze a kezdési időpontot az őszi Ferencváros (1–0) és Puskás Akadémia (0–1) elleni meccsekével Kondás Elemér, a várdaiak vezetőedzője. – Ilyenkor nem feltétlenül kell a hét minden edzésének az időpontját a meccséhez igazítani, hiszen akkor rendre eltolódott volna az ebéd, de a hétvégén erre is oda kell figyelnünk. Nagyon várjuk a mérkőzést, kellemes időt jósolnak, remélhetőleg véget ért a zord időjárásból fakadó bizonytalanság, és immár csakis a futballra koncentrálhatunk. A pálya remek, köszönhetően a csapatnak is, hiszen azzal, hogy elmaradt a csákvári meccsünk, hétfőre belefért a hólapátolás is, azóta pedig gőzerővel készülünk a mérkőzésre.

Amelynek az a tétje, hogy szakadjon meg a csapat három vereségből álló rossz sorozata. Ez azért is fontos, hogy ne kerüljön olyan negatív spirálba a Kisvárda, ami veszélyeztetné a jelenlegi kedvező pozíció, a feljutást érő második helyezés megőrzését?

– Mindenképpen nyernünk kell, több okból is, az egyik éppen ez – felelte a szakvezető. – Ahogy az elmaradt Csákvár elleni meccs előtt is mondtam, vissza kell találnunk arra az útra, ami meghozza a győzelmeket. Azért nem pánikoltam a két idén elvesztett meccsünk után sem, mert a Siófok ellen, különösen a meccs első félidejében már javult a játékunk. Ennek a folytatását remélem.

Ha el is maradt a csákvári meccs, a tréner fejében azért összeállt az akkori kezdőcsapat. Anélkül, hogy azt kiteregetné, szükség van a változtatásra a Cegléd elleni fellépés előtt?

– Ha szüksége is van, elsősorban azért, mert hazai pályán játszunk, egyértelmű célunk a győzelem. Csákváron a biztonságból indultunk volna ki, az itthoni mérkőzés viszont másféle játékstílust követel meg tőlünk – így Kondás Elemér.


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-30 14:30
OTP Bank Liga, 26. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
MTK Budapest
2-1
2-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024-03-17 17:30
OTP Bank Liga, 25. forduló