Izgulhatunk a végéig

2019-05-12 07:37:24
Kisvárda FC

Egyetlen gól született csapatunk paksi mérkőzésen – azzal a hazaiak maradtak benn – BESZÁMOLÓ

Nagy volt a feszültség szombat délután a paksi stadionban, ahol szép számmal gyülekeztek a szurkolók. Egyrészt a feszültséget generáló tét miatt, meg azért is, mert hazai csapat az előző héten a 400. mérkőzését játszotta az NB I-ben, és emiatt baráti, négyszáz forintos jegyárat állapítottak meg a vezetők.

A helyzet viszonylag egyszerű volt: a győztes meghosszabbítja élvonalbeli tagságát. A Paks esetében ehhez más feltételnek nem is kellett teljesülnie, a kisvárdaiaknak még annyinak, hogy a Diósgyőr, MTK duóból az egyiknek ki kellett volna kapnia.

Sorozatos kisvárdai szögletekkel indult a mérkőzés, de a beívelésekből nem sikerült veszélyt kialakítani. Aztán a Paksnak volt három, szinte ugyanonnan elvégzett, magában veszélyt rejtegető szabadrúgása a jobb oldalról, de helyzet csak a harmadik után alakult ki, amikor Anton Kravcsenkónak kellett mentenie a kapu torkából. A túloldalon Gheorghe Grozavnak volt egy megindulása, váratlanul kapura lőtt, de Nagy Gergely kiütötte az éles szögből érkező labdát.

Kevés kockázatot vállaltak a csapatok, mintha csak úgy lettek volna vele, ha nem is dönt semmiről, azért nem rossz a döntetlen. Pedig az iksz a két csapat számára az utolsó forduló szempontjából vereséggel ért volna fel. A Kisvárda uralta a játékot a második félidőben, a Paks térfelére terelődött a játék. A lelátón és a játéktéren is nagy volt a feszültség, miközben Brana Ilics – akinek volt két jól eltalált lövése, amelyek után védett a hazaiak kapusa – felvágásáért a kaputól 22 méterre, középről szabadrúgáshoz jutott a Várda. Miként Felcsúton, most is Gosztonyi András állt a labda mögé, lövése megpattant a sorfalon, a jobbra vetődő Nagy Gergely pedig lábbal tudott menteni.

Aztán jött a gól, de sajnos nem abba a kapuba, ahova vártuk és szerettük volna. Védőink nem tudtak felszabadítani, Felipe pedig messzire kifutott a kiugró Könyves Norbert elé, aki átemelte a labdát a kapuson. Vezetett, és meg is tartotta előnyét a Paks, mert a kisvárdaiak a hajrában már nem tudtak úgy dominálni, mint a második félidőben a gólig. Örömünnepet lejtettek a már bennmaradó atomvárosiak, mi pedig izgulhatunk a végéig. Az eredmények úgy alakultak, hogy a csapat helyzete nem nagyon változott, és a második kieső helyre (a Haladás szombati vereségével már búcsúzott) „esélyes” csapatok közül a leginkább a kezében van a sorsa a vasárnapi, Mezőkövesd elleni mérkőzés előtt.


OTP BANK LIGA: 32. FORDULÓ

PAKSI FC–KISVÁRDA MASTER GOOD 1–0 (0–0)

Paks, 1702 néző, v.: Andó-Szabó (Berettyán, Szécsényi – Vad, Pillók)

PAKS: Nagy G. – Kővári, Lenzsér, Fejes A., Szabó J. – Windecker (Egerszegi, 79.) – Könyves, Papp K., Kesztyűs B. (Cseke, 66.), Bartha (Hahn, 66.) – Simon A. Vezetőedző: Csertői Aurél

KISVÁRDA: Felipe – Melnik, Beriosz, Kravcsenko, Protics – Karaszjuk, Lucas – Gosztonyi (Horváth Z., 72.), Cukalasz (Negrut, 85.), Grozav – Ilics (Hugo Seco, 79.). Vezetőedző: Dajka László

A gól története

73. perc: Simon András ugratta ki a bal oldalon Könyvest, aki megelőzte a kapujából kifutó Felipét, és 14 méterről jobb külsővel a kapu bal alsó sarkába emelte a labdát, a visszafutó Kravcsenko már nem tudott menteni, 1–0.


Következő mérkőzés
Ferencvárosi TC
Kisvárda Master Good
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló