Íme a meg nem adott gól

2019-02-17 15:26:53
Kisvárda FC

A felvételek megtekintése után különösen érthetetlen, miért is nem adták meg Anton Kravcsenko Paks elleni találatát – VIDEÓ

Lássuk a szombati Kisvárda Master Good–Paksi FC 68. percében történteket: Hugo Seco jobboldali szöglete után óriási tülekedés alakult ki a tizenhatoson belül. Előbb Horváth Zoltán próbált kapu felé fordulni, majd Kravcsenko szúrt bele a labdába jobbal, a kaputól 10 méterre. A labda a vetődő Nagy Gergely mellett a bal alsó sarokba vánszorgott, de az asszisztens jelzésére Farkas Ádám játékvezető nem adta meg a gólt.

Mi lehetett az ítélet? Az M4 Sport kommentátora is tanácstalan volt, azt sem vetette el, hogy a beívelés után valaki kezezett. De az oldalsó kameraállásból jól látszik, hogy Farkas Ádám felemelt karral a közvetett szabadrúgást jelzi, ami ugye les után jár.

Lehetett-e les? Sztavrosz Cukalasz a lövés pillanatában valóban közelebb állt a gólvonalhoz, mint az az utolsó paksi védő, de mivel sem a labda felé nem mozdult, sem pedig a kapust nem zavarta a mozgásban, ez álláspontunk, és az általunk megkérdezett, érthetően neve elhallgatását kérő szakember szerint is a passzív les mintapéldánya.

Vagyis, jogos góltól fosztották meg csapatunkat, és az minden bizonnyal győzelmet, valamint további két pontot jelentett volna.

A 68. perc eseményei videón:Következő mérkőzés
Mezőkövesd Zsóry FC
Kisvárda Master Good
Mezőkövesd, Városi Stadion
2020-10-03 17:00
OTP Bank Liga, 6. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Kecskéd KSK
0-10
0-4
Kisvárda Master Good
Kecskéd, Sportpálya
2020-09-19 15:00
Magyar Kupa, a legjobb 64 közé jutásért
Master Good
Kiemelt támogatónk