Hej, de fontos gól volt!

2020-05-20 13:50:02
Kisvárda FC

Két éve ezen a napon történt: Történelmi siker a feljutáshoz szükséges döntetlennel.

Már Kazincbarcikán is összejöhetett volna a feljutás, és még csak pontot sem kellett volna hozzá szerezni. Négy fordulóval a vége előtt tíz pont volt az előnye a Kisvárda Master Good csapatának a Békéscsabával szemben, és ha a 35. fordulóban a viharsarkiak veszítettek volna, akkor a mi Kazincbarcikán elért eredményünktől függetlenül meg lett volna a történelmi siker, az NB I-be jutás. Győzelem esetén pedig egyértelműen.

Mindez két éve, a 2018-as tavaszi szezonban történt. Barcikán aztán győzelemre egyszer sem álltunk, Oláh Gergő góljával ugyan egyenlítettünk, de a hazaiak 3–1-re nyertek. Közben a Békéscsaba egyenlített a Budaörs tatabányai otthonában, így még nem lehetett ünnepelni, három játéknappal a vége előtt kilenc pont és három győzelem volt a Kisvárda előnye. Magyarán a hátralévő meccseken egyetlen pontra volt szükség a második hely megtartásához, és vele együtt az élvonalba jutás kiharcolásához.

A fotón: A gólt követő gólöröm során is kiszakadt a feszültség a játékosokból, Hej Viktor (30) kapott rendesen a többiektől, balról: Bohdan Melnik, Papucsek Barna. Lucas, Mihajlo Rjasko (takarva), Vári Barnabás, Lukács Rajmond, Hej Viktor és Oláh Gergő (takarva)

Fotók: Nyulak Nikoletta


Az első esély két évvel ezelőtt ezen a napon, 2018. május 20-án jött el. Az ellenfél a szintén eredménykényszerben lévő Szeged 2011-Grosics Akadémia volt a Várkertben, a vendégek a bennmaradásért küzdöttek. A feszültség végig tapintható volt, és nem állítanánk, hogy a szegediek sokkal gyengébben játszottak volna, mint a mieink. És akkor elérkeztünk a mérkőzés 51. percéhez…

„Bohdan Melnik jobboldali beadására érkeztem, megelőztem a védőt, toltam kettőt a labdán, sikerült jól eltalálnom a lövést, ami a kapuba kötött ki – mesélte akkor a bajnokságbeli második góljáról Hej Viktor, akinek a találatával megszereztük a vezetést a Szeged ellen. – Örülök, hogy ilyen fontos gólt szereztem, de az érdem nem az enyém, hanem a csapaté. Egy biztos, erre a gólra, míg élek, emlékezni fogok.”

A mérkőzés aztán még tartogatott izgalmakat, hiszen a Szeged a meccs hajrájához érkezve tizenegyeshez jutott, és a bajnokság során bármennyire is jó százalékkal hárította a büntetőket Zöldesi Illés, Germán Tamás lövésével szemben tehetetlennek bizonyult. Közben jött a hír, hogy a Békéscsaba vezet a Nyíregyháza ellen, így az egy pont megőrzése óhatatlanul szükségessé vált, hogy ne a hátralévő két fordulóra (amelyből az egyik a már bajnoknak tekinthető MTK otthonában volt esedékes) maradjon a döntés. Idegbeteggé vált a hajrá, mígnem nagyjából tudatosult mindkét csapatban, hogy megfelelő számára az iksz, hiszen a Szeged fő riválisa, a Szolnok vesztésre állt hazai pályán a Budafok ellen. Más kérdés, hogy végül a Szeged is kiesett, mert az addigi utolsó előtti helyezett Zalaegerszeg a hajrára megtáltosodott.

A Kisvárda számára viszont az 1–1 tökéletes eredmény volt a célok eléréséhez. Jöhetett a pezsgőzés, a játékosok feldobálták a magasba a vezetőedzőt, Kondás Elemért.

Ám sokakban csak ezután tudatosult, hogy mit is ért el a csapat!

A fotón: Biztossá vált a feljutás, a meccs után kezdődhetett az ünneplés a szurkolókkal


2018. MÁJUS 20.S

MERKANTIL BANK LIGA (NB II), 36. FORDULÓ

KISVÁRDA MASTER GOOD–SZEGED 2011-GROSICS AKADÉMIA 1–1 (0–0)

Várkert, 1100 néző, v.: Nagy N. (Baghy, Kovács II G.)

Kisvárda: Zöldesi – Vári B., Rjasko, Papucsek – Lucas –Melnik, Oláh G., Misic (Heffler N., 91.), Hej (Jánvári, 69.) – Lukács R. (Oltean, 81.), Ilics. Vezetőedző: Kondás Elemér

Szeged: Szántai – Tamaskó, Farkas M., Tóth G., Gergényi – Horváth A. (Nicorec, 60.), Coroian –Szabó P., Germán T., Zsivanovics – Zádori (Tóth L., 78.). Vezetőedző: Őze Tibor

Gól: Hej (1–0) az 51., Germán T. (11-esből, 1–1) a 72. percben

A mérkőzés teljes felvétele megtekinthető itt:


A borítófotón: Hej Viktor lábát elhagyta a labda, ez a gól is kellett a feljutáshoz


Holnapi emlékünk: Az ellenfél ugyanaz, a helyzet kicsit más



Következő mérkőzés
Ferencvárosi TC
Kisvárda Master Good
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló