Három kategóriában is az élbolyban

2019-04-16 21:54:54
Kisvárda FC

Jól ment a passzjáték, különösen jobbhátvédünknek.

Ha az eredményben nem is teljesen, a statisztikai mutatókban azért meglátszott, hogy nem nyújtott rossz teljesítményt a Kisvárda Master Good a Diósgyőr elleni mérkőzésen (1–1).

Különösen a passzjátékra igaz ez a kitétel – legyen elég annyi, hogy a 28. forduló statisztikái alapján a sikeres támadópassz kategóriában az első öt között három várdai végzett. Az éllovas ferencvárosi Lasa Dvalit (57-es érték) jobbhátvédünk, Bohdan Melnik (képünkön, piros mezben, 54) követi a második helyen, Rados Protics (46) a negyedik, Lucas (45) az ötödik helyen végzett. A sikeres átadásokban ugyancsak Melnik volt a legjobb kisvárdai, ő 78-as adattal lett a harmadik (csak az újpesti Kire Risztevszki – 91 – és Litauszki Róbert – 90 – előzte meg), de az első öt között eleve csak védőjátékos zárt. Görög hátvédünk, Teodorosz Beriosz (73) éppenséggel az ötödik helyen, közé és Melnik közé ékelődött be a ferencvárosi Miha Blazic (77).

Ezek után nem meglepő, hogy Melnik a sikeres kulcspasszokat tekintve is ott van az élbolyban, két sikeres átadásával csak azért szorult az azonos értékkel rendelkező négyek mögé, mert neki nem volt több kísérlete, tehát kettőből kettővel zárt az ötödik helyen a 2/3-as értékkel rendelkező Bamgboye Funsho (Haladás), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Molnár Gábor (Mezőkövesd) és Loic Nego (Mol Vidi FC) kvartett mögött.

Cselezésben is van dobogósunk: Brana Ilicsnek nyolc kísérletből öt driblije sikerült, ezzel harmadik lett a vidis Armin Hodzic és a mezőkövesdi Amadou Moutari (egyaránt 7/10) mögött. Rutinos szerb-magyar játékosunk az elszenvedett szabálytalanságok kategóriájában pedig egyenesen az élen zárt – Ilicset hatszor szerelték szabálytalanul a diósgyőri játékosok.

A forduló válogatottjába a Nemzeti Sportnál Hugo Seco került be, akitől azt is remélhettük, hogy a csakfoci.hu portál a legjobb cserének jelöli. Csakhogy ebben a minőségben három vetélytársa is akadt, akik ráadásul győztes gólt is szereztek, közülük végül a ferencvárosi Bőle Lukácsot került ebbe a pozícióba a szakportálnak.


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-30 14:30
OTP Bank Liga, 26. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
MTK Budapest
2-1
2-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024-03-17 17:30
OTP Bank Liga, 25. forduló