Harapósabb Paksra számítunk

2019-11-08 19:15:14
Kisvárda FC

Újabb hatpontos mérkőzés vár csapatunkra az edzőváltáson átesett rivális otthonában.

Kezdődik a bajnokság második köre. A Kisvárda Master Good csapatának az első 11 forduló után öttel több pontja van, mint tavaly ilyenkor, nyugodt azonban nem lehet az NB I-es csapat a folytatást illetően. Már csak azért sem, mert a tabella második fele roppant szoros és azért sem, mert a diósgyőri vereség (1–3) után szombaton újból közvetlen rivális, a Paks otthonában játszunk.

„Ami elmúlt, az elmúlt, mégis tanulnunk kell abból, ami Diósgyőrben történt – mondta Dajka László vezetőedző. – A vereségből adódóan természetesen a hét elején borúsabb volt a hangulat, de úgy építettük fel a heti programot, hogy oldódjon a feszültség. A heti munkával korábban sem volt gond, és bár a múlt héten sem érdemeltünk vereséget, most igazán mindent el kell követnünk, hogy tiszta fejjel lépjünk pályára. A paksi edzőváltás picit megnehezíti a dolgunkat, mert lehet, hogy ideiglenesen oldották meg az edzőkérdést, de feltétlenül harapósabb ellenfélre számítunk. A legutóbb nyújtott teljesítménynek és a héten elvégzett munkának győzelemmel kell párosulnia. A többi csak mellébeszélés, kellenek a győzelmek és a pontok. A csapat ezért mindent el fog követni, és nagyon remélem, hogy sikerrel is jár.”

Hasonló a helyzet, mint a múlt héten, vagyis megint olyan csapathoz látogatunk, amelyet három ponttal előzünk meg. Nem kellene őket sem a nyakunkra engedni, ugye?

„Őket sem, meg másokat sem – értett egyet Dajka László. – Tény, az utolsó két mérkőzést nem úgy terveztük, ahogy azok a végén alakultak. A futballban nem mindig a tudás dönt, egyre nagyobb szerepe van a szerencsefaktornak, aminek a segítségére nekünk is szükségünk lenne. Nagy lesz a szerepe az egyéniségnek és a mentális felkészítésnek is, ezen téren is előbbre kell lépnünk. Eddig is mindent megtettünk, most már jönnie kell az eredményeknek is.”

A sorok kiegyenesedni látszanak, Roman Karaszjuk és Cornel Ene is teljes értékű munkát végzett a héten, de ennyi kihagyás után nyilván kockázatot jelent az azonnali bevetésük.

„Ez mindig dilemmát okoz, főként, hogy a múlt heti meccset kihagyó Teodorosz Beriosz és a Diósgyőrben megsérült Tischler Patrik játéka kérdéses – így a vezetőedző. – A védelem összetétele azért is kulcskérdés, mert Böde Dániel személyében remek felépítésű játékos kap helyet az ellenfél csatársorában, akinek a semlegesítését meg kell tudnunk oldani.”

A szombaton 17 órakor kezdődő mérkőzést az M4 Sport élőben közvetíti.


Következő mérkőzés
Ferencvárosi TC
Kisvárda Master Good
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló