Hányast érdemelnek? Ötöst!

2018-06-03 20:30:25
Kisvárda FC

A Sopron ellen szerzett gólok száma szinkronba került a kisvárdai csapat éves érdemjegyével.

Gosztonyi András és Délczeg Gergely a klubháznál előbbi kisfiában gyönyörködött, Izing Martin éppen begurult a parkolóba, a lelátón pedig ott ült szépen sorban Vermes Krisztián, Vári Barnabás, Hej Viktor, Horváth Zoltán és Matija Misic. Vagyis vasárnap éppen nyolc játékos hiányzott a szezonzáró meccsen pályára lépett, már feljutó kisvárdai csapatból.

Kondás Elemér vezetőedzőnek éppen egy kezdő tizenegyre való, rutinos játékosa maradt, a kispadra négy, a szövetség fiatalszabályának megfelelő mezőnyjátékos maradt.

Na, de mik ezek a gondok azokhoz képest, ami Sopronban ütötte fel a fejét. Az a kisebbik probléma, hogy a Vasút már hetekkel ezelőtt kiesett, a nagyobb, hogy az alacsonyabb osztályú folytatás is bizonytalanná vált, annyi a tartozás. Ehhez csak annyit, amikor az első félóra végén Harangozó Bence megsérült, és hordágyon kellett levinni a pályáról, Bekő Balázs vezetőedző a rendelkezésre álló mezőnyjátékos cserelehetőségének egyik felét máris kihasználta…

Addig már kezdett kirajzolódni az a fajta osztálykülönbség, amit a két csapat tabellán elfoglalt helyezése is mutat. Sergiu Oltean és Brana Ilics – első nagy – helyzete még kimaradt, Ilics azonban másodjára már nem hibázott, így szünet előtt összejött a hazaiak vezető gólja. Sőt, még a második is, Ilics bajnokságbeli „ezredik” gólpasszából a minden bizonnyal utolsó kisvárdai meccsét játszó Heffler Norbert az első gólját szerezte ebben a bajnokságban.

Szünet után Ilics „ezer plusz egyedik” asszisztjából hamar megszületett a harmadik hazai gól is, amit újoncavatás követett: a saját nevelésű Szőr Levente mindössze 17 évesen mondhatja el magáról, hogy NB II-es futballista lett. Tőle csak négy hónappal idősebb Kovácsréti Márk, aki innentől kezdve nemcsak azt mondhatja el magáról, hogy Ebedli Zoltán unokája, hanem, hogy gólt is szerzett a másodosztályban.

És nem érte be néggyel a Várda, hiszen a bajnoki év osztályzata csillagos ötös. Ezzel került szinkronba a végeredmény, bár bajba kerültünk volna az értékeléssel, ha a végén még az amúgy duplázó Lukács Rajmond lövése vagy Papucsek Barna fejese is beakad.

A meccs végére előkerültek a „Kisvárda 2018 NB I” feliratú pólók, a játékosok megkapták az arannyal felérő ezüstérmüket. Majd a szurkolóké lett a terep, kezdődhet a relikviák gyűjtése.

Kisvárda Master Good–Soproni VSE 5–0 (2–0)

Kisvárda, 1085 néző, v.: Gaál Gy. (Punyi, Márkus P.).

Kisvárda: Zöldesi – Papucsek, Rjasko, Jánvári – Lucas – Melnik (Zanko, 76.), Oltean (Szőr, 63.), Heffler N., Protics – Ilics (Kovácsréti, 72.), Lukács R. Vezetőedző: Kondás Elemér.

Sopron: Molnár M. – Hadházi, Sifter, Czingráber, Bor – Angyal Zs. – Harangozó (Erdősi, 29.), Kővári, Holzmann, Kitl K. (Szőke D., 60.) – Garda. Vezetőedző: Bekő Balázs.

Gól: Ilics (1–0) a 40., Heffler N. (2–0) a 42., Lukács R. (3–0) az 59., Kovácsréti (4–0) a 75., Lukács R. (5–0) a 84. percben

Percek, események

40. perc: Papucsek tértölelő indítását Oltean fejelte jobbról tovább, Ilics pdig a kifutó kapus felett 14 méterről jobbal a kapu jobb oldalába emelte a labdát, 1–0.

42. perc: Lucas indítása után Ilics adott jobbról középre, Heffler Norbert átvette a labdát, tolt rajta egyet, majd 10 méterről ballal a bal alsó sarokba lőtte, 2–0.

59. perc: Ilics adott középre jobbról, jobb külsővel, Lukács Rajmond pedig 4 méterről a bal alsó sarokba fejelte a labdát, 3–0.

75. perc: Melnik passzolt Kovácsrétihez, aki 8 méterről ballal a kapu közepébe lőtt, 4–0.

84. perc: Protics adott balról középre, Lukács Rajmond pedig futtából, 5 méterről a bal alsó sarokba fejelt, 5–0.

Mesterszemmel

Kondás Elemér: – Méltó befejezése volt ez a mérkőzés a bajnoki menetelésünknek.

Bekő Balázs: – Elismerésem a Kisvárdának, a magunk részéről pedig örülök, hogy vége van ennek a bajnokságnak.


Következő mérkőzés
Ferencvárosi TC
Kisvárda Master Good
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló