Grúz villanásokkal elvitt pontok

2019-09-14 21:45:09
Kisvárda FC

Kétszer is hátrányba kerültünk a Mezőkövesd elleni mérkőzésen – másodjára már végérvényesen.

Nem volt problémamentes a kisvárdai csapat felkészülése, és ezt a Mezőkövesd elleni összeállítás is tükrözte. Az Újpest ellen megsérült Hugo Seco mellett Gosztonyi András és Rubus Tamás is kidőlt a sorból, Teodorosz Beriosz pedig jószerivel csak azért ült le a kispadra, hogy vele legyen meg a létszám. Tavaly december 15-e után volt újra a kezdőcsapat tagja Sassá, aki a jeles alkalmat úgy ünnepelte meg, hogy kislányával a karján vonult be a pályára.

Ezzel szemben a bő kerettel rendelkező Kövesd irigylésreméltó helyzetben van, magyar szinten jól csengő nevű játékosok szorultak a kispadra, miközben a kezdő sor több mint minőséginek tetszett. Ezt megerősítendő, Budu Zivzivadze robbant a rövid sarok felé Cseri Tamás balról begurított szöglete után, és máris vezetett a vendégcsapat. Ebben a bajnokságban az első gólt kapta hazai pályán a Kisvárda, és mindjárt más lett a helyzet, mint legutóbb az Újpest ellen, amikor hasonló időszakban sikerült megszerezni a vezetést.

Előnye birtokában a matyók egyértelműen átadták a területet, és a visszahúzódó védelmet a hazaiak tetszetős passzjátékkal igyekeztek átjátszani. Jöttek is a beadások, sorjáztak a szögletek, de nagyobb helyzet nem alakult ki (jellemző, hogy a vendégek kapujára Silye Erik volt a legveszélyesebb, de önveszélyes mentése után végül a kapufán csattant a labda), miközben Zivzivadze újabb megmozdulása okozott galibát a másik oldalon.

A szünetre vonuló csapatok létszáma egy-egy játékossal megfogyatkozott, mert a várdaiak közül többen elégtételt akartak venni a játékrész záróakkordjaként Kovácsréti Márkkal szemben szabálytalankodó Cseri Tamáson, a nagy adok-kapok végén itt Sztavrosz Cukalasznak, ott Olekszandr Karnyickinek jelentette a meccs befejezését az első játékrész letelte. A helyzetre mindkét oldalon cserékkel reagáltak az edzők, a kisvárdai oldalon beszálló Tischler Patrik pedig nyomban gólt fejelt.

Hevesebb támadásokba kezdett a Várda, megugrásokra várt a Mezőkövesd. És megint Zivzivadze villant, megint vezetett a Kövesd. Nyomott a Kisvárda, levegőben lógott az egyenlítés, igaz odaát a grúz csatár is végleg lezárhatta volna a meccset. Tischler akár a második fejesgólját is megszerezhette volna, de csúsztatását követően a vendégek kapusa és a léc közösen hárított. A hajrában Kovácsréti balján ígéretesen lódult meg Gheorghe Grozav, de U21-es válogatott játékosunk a lövést választotta, a labda pedig fölé szállt. Tischlert tévesen állította meg a partjelző zászlaja lesen, így szép lassan az utolsó esély is elszállt.

Állva halt meg a kisvárdai csapat, a játékkal nagyobb részt nem is volt gond, de nem sikerült annyiszor átjátszani a kövesdi védelmet, hogy abból kellő veszély alakuljon ki, ami meghozza az újabb győzelmet, esetleg az első döntetlen.


OTP BANK LIGA: 6. FORDULÓ

KISVÁRDA MASTER GOOD–MEZŐKÖVESD ZSÓRY FC 1–2 (0–1)

Várkerti Stadion, 2520 néző, v.: Bognár T. (Buzás, Medovarszki J. – Berke, Pillók)

KISVÁRDA: Felipe – Melnik (Hej, 84.), Kravcsenko, Ene, Protics – Karaszjuk (Bumba, 71.), Lucas – Sassá (Tischler, a szünetben), Cukalasz, Kovácsréti – Grozav. Vezetőedző: Miriuta László

MEZŐKÖVESD: Szappanos – Eperjesi, Pillár, Neszterov, Silye (Vadnai, 53.) – Karnyicki, Berecz Zs. – Cseri T. (Takács T., 88.), Nagy D. (Bertus, a szünetben), Vajda S. – Zivzivadze. Vezetőedző: Kuttor Attila

Gólszerző: Zivzivadze (0–1) a 12., Tischler (1–1) a 48., Zivzivadze (1–2) a 63. percben


Fontosabb események

12. perc: Cseri baloldali szögletből gurította középre a labdát, Zivzivadze pedig a rövid sarok felé mozdulva, 6 méterről ballal a kapu jobb oldalába lőtte, 0–1.

Az első félidő lefújása után: A levonuló játékosok közül Grozav és Karnyicki kakaskodott, amikor közbelépett Cukalasz, és meglegyintette Karnyicki arcát. Bognár Tamás játékvezető Grozvanak és Cserinek sárga lapot adott, Cukalaszt és Karnyickit pedig kiállította.

48. perc: Protics baloldali beadása után Tischler 5 méterről bevetődve a kapu jobb oldalába fejelte a labdát, 1–1.

63. perc: Vajda Sándor passzolt Zivzivadze elé, aki lefordult Enéről, és 8 méterről jobbal úgy lőtt a kapu jobb oldalába, hogy a labda felperdült a kivetődő Felipe lábán, majd a hálóba hullott, 1–2.


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-30 14:30
OTP Bank Liga, 26. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
MTK Budapest
2-1
2-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024-03-17 17:30
OTP Bank Liga, 25. forduló