Gól is van, pont is van

2018-08-19 05:04:36
Kisvárda FC

Az ötödik fordulóban végre megtört a jég, és több is lehetett volna a Kisvárda Master Good számára a felcsúti mérkőzésb

A szerkezetbe és több helyen az összeállításba is belenyúlt Dajka László, aki a Puskás Akadémia elleni idegenbeli mérkőzésen irányította először a kisvárdai csapatot. A kezdőcsapatban kapott helyet Anderson Pico, aki helyzetbe is került, lövése után védett Braniszlav Danilovics.

Egyébként is inkább a Kisvárda kezdeményezett többet, és az eddigi meccseken a legnagyobb lehetőség adódott előtte, hiszen Brana Iliccsel szemben tizenegyest érően szabálytalankodott a hazaiak kapusa. A büntetőhöz Horváth Zoltán állt oda, ám éppúgy középre lőtte a labdát, mint tavaly a Fradi elleni Magyar Kupa-meccsen, erre számított Danilovics, el sem mozdult, és a mezőnybe bokszolta a labdát. Úgyhogy ez a várdai meccs sem múlt el tizenegyes nélkül, csak most először végezhetett el büntetőt az újonc, sajnos ki is maradt.

Az igazi büntetés az lett volna, ha kisvártatva gólt kap a vendégcsapat, ám Josip Knezevic hiába futotta le Ene Kornélt, ziccerből leadott lövése a lécen csattant. Az első félidőben még Horváth Zoltán veszélyeztetett több fejessel, a túloldalon Bacsana Arabuli lövése kerülte el a bal alsó sarkot – gól nélkül ért véget az első félidő.

A második játékrész elejét aztán nagyon elrontotta a Várda, illetve nézőpont kérdése, megnyomta a Puskás. Nemcsak a vezetést szerezte meg a hazai csapat, hanem a három pont sorsát is eldönthette volna, de a labdakihozatali hibából kapott első gólt követően a Puskás második ziccere kimaradt.

Varázsütésre megfordult a meccs menete, amit Anderson Pico sistergős kapufája csak jelzett (ha bemegy, az év gólja, nem kérdéses), de idő sem volt rágódni rajta, mert Lucas egyenlített. Éppen olyan gólt szerzett, mint májusban az MTK ellen, vagyis Brana Ilics visszagurítsa után most is kilőtte a felső sarkot. Ha valaki, akkor a csapatkapitány megérdemelte a gólt, amely 437 percnyi játék után született meg az élvonalban.

A hajrában mindkét csapat megszerezhette volna a győztes gólt, a Kisvárda összességében közelebb járt a sikerhez, mert egy akción belül Horváth Zoltán, Sassá és Ilics is betalálhatott volna. Maradt a döntetlen, ami nem rossz, és az újonc játékosai is elhihették, hogy képesek helyzetbe kerülni, gólt és pontot szerezni – magyarán lehet keresnivalójuk ebben a mezőnyben.

OTP Bank Liga, 5. forduló

Puskás Akadémia FC–Kisvárda Master Good 1–1 (0–0)

Felcsút, 589 néző, v.: Kassai V. (Albert I., Lémon – Szőts, Urbán E.)

Puskás Akadémia: Danilovics – Poór, Heris, Hegedűs J., Trajkovski – Márkvárt, Zsidai (Balogh B., a szünetben) – Molnár G. (Radó, 61.), Knezevic (U. Diallo, 79.), Kiss T. – Arabuli. Vezetőedző: Benczés Miklós.

Kisvárda: Felipe – Melnik, Ene, Vári B., Anderson – Lucas, Protics (Karaszjuk, 90.) – Gosztonyi (Sassá, 70.), Misic (Mitosevics, 68.), Ilics – Horváth Z. Vezetőedző: Dajka László.

Gól: Knezevic (1–0) az 58., Lucas (1–1) a 77. percben

Fontosabb események

23. perc: Tizenegyes! Misic indítása után Ilics eltolta a labdát, a kifutó Danilovics mellett, aki elütötte a támadót. Danilovics sárga lapot kapott, majd kivédte Horváth Zoltán középre lőtt büntetőjét, úgy, hogy el sem mozdult a helyéről.

28. perc: Kiss Tamás indításával Knezevic futotta le Enét, majd ziccerből 10 méterről a lécre lőtte a labdát. Az akció végén a felezővonalnál, Kiss Tamással szemben szabálytalankodó Lucas kapott sárga lapot.

58. perc: Balogh Balázs érte utol Arabuli labdáját, az alapvonalról középre gurított, Knezevic pedig 5 méterről a léc alá lőtte, 1–0.

76. perc: Horváth Zoltán visszapasszolt labdájából Anderson 20 méterről futtából jobbal hatalmas erővel döngette meg a baloldali kapufát.

77. perc: Ilics visszagurított labdájából Lucas 20 méterről a bal felső sarokba lőtt, 1–1. Megvan az első kisvárdai NB I-es gól.

Fotó: Nyulak Nikoletta


Következő mérkőzés
Ferencvárosi TC
Kisvárda Master Good
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló