Garantált a telt ház a stadionavatón

2018-08-09 12:43:29
Kisvárda FC

Sajtótájékoztató a szombati Ferencváros elleni mérkőzés előtt.

Ha valaki esetleg nem tudná, hogy milyen esemény készülődik Kisvárdán, annak elegendő az ég felé fordítania a tekintetét, hiszen a város minden pontjáról láthatók a próbaüzemben lévő, éjjel-nappal világító reflektorok.

Szombaton 19.30-kor a Ferencváros ellen játssza története első NB I-es mérkőzését hazai pályán a kisvárdai futballcsapat. Az esemény ünnepi rangját növeli, hogy stadionavató is lesz egyben a legnépszerűbb és legeredményesebb magyar csapat elleni mérkőzés. Ebből az alkalomból tartottak csütörtökön sajtótájékoztatót a Várda Sport Hotelben.

„Mi, akik benne vagyunk az előkészületek sűrűjében, jól tudjuk, hogy mekkora munka van mögöttünk, a szakmaiság egy kicsit háttérbe szorult, hiszen mindenkit az új stadion és az NB I varázsa érdekel – mondta Révész Attila, a Kisvárda Master Good sportigazgatója. – Hivatalosan is bejelenthetem a csütörtök délelőtti stadionbejárás eredményét: megkaptuk az engedélyt arra, hogy az új stadionban rendezhessük a mérkőzést. Nyugodtan mondhatom, hogy full telt ház, közel háromezer néző előtt, hiszen a belépőjegyek gazdára találtak. A háromezer szurkoló mozgatása nem egyszerű feladat, ezért arra kérünk mindenkit, hogy időben induljon és érkezzen a mérkőzésre, és ne a tíz-húsz éve megszokott beidegződések alapján cselekedjen. A parkolást és a stadion belüli útbaigazítást jelzőtáblák segítik, a stadionon belül több büfével várjuk a szurkolóinkat. Innentől kezdve kulturált körülmények között lehet a szombat esti meccsekre családi programot szervezni.”

Leleszi Tibor polgármester is érthető meghatódottsággal beszélt az előkészületekről.

„Fantasztikus érzés azt látni, ahogyan ez a létesítmény kinőtt a földből, és büszkeség belépni ebbe az arénába, amely a miénk, és bár sok ilyen beruházásunk lenne még a jövőben is – ragadta meg a szót Leleszi Tibor. – Körbenézve a stadionon, abban minden játékosnak a legjobb tudását kell majd adnia, éppen ezért egyik kedvenc, a korábbi Fradi-játékoshoz, Simon Tiborhoz köthető mondást idézném: rosszul lehet játszani, de lélektelenül sosem. Bízom benne, hogy sok nagyszerű meccsben lesz itt részünk.”

Dr. Seszták Miklós kormánybiztos az avató mérkőzéssel kapcsolatos információkkal is szolgált.

„Először is mindenkinek jár a köszönet, aki kivette a részét abból, hogy ez a létesítmény felépülhetett – így dr. Seszták Miklós. – Nem akármilyen nap lesz a szombati, amelyen mindkét szurkolótábornak szeretnénk meglepetéssel szolgálni, a közönség szórakoztatásáról fúvószenekar is gondoskodik majd. A kezdés előtt három püspök szenteli majd fel a stadiont, aztán pedig jöhet a mérkőzés. Mindenkit arra kérek, hogy sportszerűen, a megengedett keretek között szurkoljon. Nemcsak ezen a mérkőzésen, hanem a továbbiakban is, bár ezzel Kisvárdán sosem volt gond.”



Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-30 14:30
OTP Bank Liga, 26. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
MTK Budapest
2-1
2-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024-03-17 17:30
OTP Bank Liga, 25. forduló