„Fontos, hogy ott tudjunk lenni a következő körben”

2021-02-23 17:15:21
Kisvárda FC

Szerdán meccs Szombathelyen: a két héttel ezelőtti mintát kell követni – BEHARANGOZÓ

Két hete hasonló cipőben jártunk, mint most: a bajnoki meccsen elszenvedett vereség (akkor a Diósgyőr, ezúttal a Paks ellen) után következett egy olyan hét, ami NB II-es rivális elleni kupamérkőzést (akkor Soroksár, ezúttal a Haladás) valamint meghatározó jelentőségű bajnokit (akkor a ZTE, legközelebb a Budafok) tartogatott. A recept adott: legutóbb két győzelem (2–1 Soroksáron és a Zalaegerszeg ellen is) következett, most „csak” azt a mintát kell követni.

„Nagyon bízom benne, hogy a paksi mérkőzés gyorsan kiszállt a fejekből, mert az első félidő játéka még rendben is volt, de a második már nagyon nem – mondta a keddi, Bükön tartott edzést követően Supka Attila, csapatunk, a Kisvárda Master Good vezetőedzője. – Ezt csak a szerdai továbbjutással tudnánk feledtetni, valamint azzal, hogy a hétvégén jó mérkőzésen tudnánk eredményesek lenni. Mindenképpen segíti a kilábalást, hogy együtt van a csapat a meccsek között, a játékosok és többet tudnak beszélgetni egymással, a stáb is közelebbi kapcsolatban van most a fiúkkal, videózunk velük, elemezzük az elmúlt mérkőzést és a következő ellenfeleket, úgyhogy bízunk benne, ez a hét hasznos és eredményes lesz a számunkra.”

Supka Attila az első kupakör óta hangsúlyozza, hogy ez a sorozat is fontos a számára. Ráadásul a csapat a rénézésre könnyebb ágra került, hiszen a másik oldalon nyolc NB I-es csapat szerepel, a miénken csak négy, abból ráadásul kettő egymás ellen játszik a nyolcaddöntőben. Mindez azt jelenti, hogy a nyolc közé öt élvonalbeli csapat biztosan nem jut be.

„Most elsősorban az érdekel, hogy mi jussunk tovább, hogy a többi csapattal mi történik, az egy másik történet – így Supka Attila. – Egy biztos, nekünk fontos, hogy ott tudjunk lenni a következő körben.”

Supka Attila 2019 őszén még a Haladásnál dolgozott, őt az a Mátyus János váltotta a vezetőedzői szerepkörben, aki szerdán is a vasiakat irányítja majd. Ami pedig kettejük párharcát illeti, 2015 őszén volt egy olyan Nyíregyháza–Sopron kupameccs, amelyen összekülönböztek egymással a kispadoknál, és mind a ketten a lelátón végezték. Növeli a meccs presztízsértékét ezek a múltbeli történések?

„Nem igazán, ami pedig történt, megtörtént, nem kívánok vele foglalkozni, régen volt. el is felejtettem már – vágta rá vezetőedzőnk. – A lényeg az, a fellépésünkkel mutassuk meg, hogy mi vagyunk elsőosztályú csapat, illetve látni lehessen, melyik az NB I-es és melyik a másodosztályú társaság a pályán. Ugyanakkor azt is elmondtam a játékosaimnak, nehogy azt higgyék, könnyű ellenfél vár ránk, mert látva a Haladás mérkőzéseit, agresszív, kemény csapatról van szó, amelynek vannak olyan játékosai, akik el tudnak dönteni mérkőzéseket. Nekünk kell visszatérni arra az útra, ami korábban jól működött, hogy fegyelmezettek vagyunk, határozottan védekezünk és koncentráltak vagyunk az elejétől kezdve. Csak ezen erények felmutatásával tudtunk meccseket nyerni, ha egyénieskedünk, akkor nem. A bajnokságban is akkor tudunk ott lenni az első öt helyezett között, ha egységesen lépünk fel, mert ez a csapat csak csapatként tud együttműködni.”


ÚT A NYOLCADDÖNTŐIG

SZOMBATHELYI HALADÁS (NB II, 8. HELYEZÉS)

– Szegedi VSE (NB III) 3–0

– Ménfőcsanak (NB III) 3–0

– Pécsi MFC (NB II, idegenben) 1–0

KISVÁRDA MASTER GOOD (NB I, 6. HELYEZÉS)

– Kecskéd (megyei I.) 10–0

– Kecskeméti TE (NB III) 1–0

– Soroksár (NB II) 2–1


MOL MAGYAR KUPA: NYOLCADDÖNTŐ

SZOMBATHELYI HALADÁS–KISVÁRDA MASTER GOOD

Szombathely, Haladás Stadion, szerda, 17.00

V.: Káprály (Horváth Z., Aradi)


Következő mérkőzés
Ferencvárosi TC
Kisvárda Master Good
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló