Félre kell tenni az érzelmeket

2019-08-23 15:36:57
Kisvárda FC

A Honvéd után megint olyan csapat az ellenfél, amelyben Tischler Patrik tavaly még játszott.

Tavaly még a Honvéd és a szombati ellenfél, az Újpest játékosaként is játszott a Kisvárda Master Good ellen Tischler Patrik, aki a nyári óta a szabolcsi klub játékosa. A 28 éves csatár előző évi klubjai közül a Honvédot a múlt héten legyőztük (3–1), szombaton 18 órakor pedig következik az Újpest elleni hazai mérkőzés.

„Számomra is furcsa kicsit, hogy így alakult a karrierem, hiszen korábban hét évet töltöttem az MTK-nál valamint négy és felet a Puskás Akadémiánál, tehát nehezen lehetett azt rám mondani, hogy vándormadár típus lettem volna – mondta Tischler Patrik. – Az is a profi labdarúgók sorsa, hogy olykor csapatot kell váltaniuk, és én örülök neki, hogy Kisvárdára kerültem, ahol megtetszett az a koncepció, amit Révész Attila sportigazgató vázolt fel. Az igazi persze az lenne, ha rendszeresen játszanék, azon vagyok, hogy a múlt évi játékhiányomból eredő hátrányt ledolgozzam, és készen álljak a jó teljesítményre.”

Ha az eddigi bajnokikat nézzük, Tischler Patrik a Paks elleni nyitó mérkőzésen a kezdő csapatban kapott helyett, azt követően Debrecenben csereként szállt be, a Honvéd ellen viszont nem kapott játéklehetőséget.

„Úgy éreztem, hogy az edzőmeccseken már jó formába lendültem, szereztem három gólt, kezdtem magam erőben is utolérni – így Tischler Patrik. – Azóta kevesebb esélyt kaptam, így adós vagyok a gólokkal is, de csak az a játékos tud betalálni, aki a pályán van. Mindent megteszek azért, hogy lehetőséghez jussak, úgy érzem, türelmesek velem, és bár nyilván jó lenne minél többet játszani, a legfontosabb mégis az, hogy a csapat szerepeljen jól. Az eddigi eredményességünkre úgy gondolom, nem lehet panasz.”

Szombaton tehát az Újpest lesz az ellenfél. Eltöltött-e annyi időt a center a lilák között, hogy presztízsként tekintsen a mérkőzésre?

„Minden meccsnek megvan a maga presztízse, az Újpesten töltött időszakomból szívesen emlékszem vissza a bajnoki bronzéremmel és kupagyőzelemmel végződő évünkre. Több barátom is játszik a csapatban, velük a meccs előtt és után szívesen beszélgetek, de a kilencven percre félre kell tenni az érzelmeket, és csakis arra koncentrálni, hogy miénk legyen a győzelem” – fogalmazott Tischler Patrik.


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-30 14:30
OTP Bank Liga, 26. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
MTK Budapest
2-1
2-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024-03-17 17:30
OTP Bank Liga, 25. forduló