Felemás mérleg, hasznos tapasztalatok

2019-05-07 13:15:23
VLA

Egy győzelem valamint két-két döntetlen és vereség az U17-esek olaszországi mutatója.

Rangos nemzetközi megmérettetésen volt jelenése Olaszországban a Várda Labdarúgó Akadémia U17-es alakulatának. Már maga a Lazio Cup elnevezésű torna frosinonei megnyitója is élményszámba ment, ugyanis a jelenlegi Serie A-csapat stadionjában rendezték meg, és az eseményen tiszteletét tette az FC Barcelona sportigazgatója, a jelenleg a Bologna vezetőedzője Szinisa Mihajlovics, valamint számos egyéb szaktekintély.

A 16 csapatos tornán a mieink a B csoportba kerültek, amelyben a Benevento, a Pistoiese és a Lege Pro csapataival alkottak egy kvartettet. A VLA előbb 2–2-es döntetlent ért el a Beneventóval, aztán 3–2-re kapott ki a Pistoiesétől és 7–2-re a Lege Prótól.

A csoportból így az alsó ágra kerültek a kisvárdaiak, akikre még két mérkőzés várt. Előbb 1–1-es döntetlen született a kanadai Toronto Fusion ellen, majd 7–1-re legyőzték a kínai FC Henant.

„Rendkívül mozgalmas, megterhelő, ugyanakkor hasznos héten vagyunk túl, ami alatt öt mérkőzés, egy átmozgató edzés és kétszer huszonnégy órás buszozás szerepelt a programban – értékelt Deák Béla, a Várda LA U17-es csapatának edzője. – Az első találkozó elején érezhető volt a csapaton a hosszú utazás, egy pontrúgás utáni szituációból hátrányba is kerültünk, de a második félidőben sikerült megfordítani az eredményt, majd két esetben is volt lehetőségünk lezárni a találkozót, de sajnos a hajrában egy megpattanó lövéssel egalizáltak az olaszok. A második találkozón a helyzeteivel jobban sáfárkodó hazaiak megnyugtató előnyre tettek szert, és huszáros hajrával ugyan nyílttá tudtuk tenni annak kimenetelét, de az egyenlítés már nem sikerült. Harmadszorra az olasz második vonal, a Serie B tartományi válogatottjával játszottunk. A nemzeti színekben játszó, fantasztikus fizikummal rendelkező csapat minden tekintetben felülmúlt bennünket, bár a mérkőzés eredménye a kidolgozott helyzetek alapján szorosabb is lehetett volna, ugyanis míg mi az öt helyzetünkből csak egyet értékesítettünk, addig az olaszok minden egyes hibánkat góllal büntették. Az alsó ágon, a torna számunkra negyedik mérkőzésén a kanadai csapat átlagon felüli fizikai adottságokkal rendelkezett, és kiváló egyéni képességű játékosokat vonultatott fel. Ellene jó iramú mérkőzésen hasznos tapasztalatokkal gazdagodtunk. A záró bevetésen mindkét csapat az utolsó erőtartalékait mozgósította. Jó játékkal, hátrányból fordítva, tetszetős támadásokat vezetve sikerült megnyerni a mérkőzést. Összességében nagyon színvonalas torna volt, ami jól szolgálta mind a csapat, mind a játékosok egyéni képességének fejlődését is. Fizikálisan és mentálisan is pozitívan hatott a játékosokra, akik kulturális élményekben is részesültek a római városnézés során. Reméljük az itt szerzett tapasztalatok segítségünkre lesznek az előttünk álló fontos feladatok megoldásában.”


Következő mérkőzés
Ferencvárosi TC
Kisvárda Master Good
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló