Ezzel bizony tartoztunk nekik

2020-05-30 22:21:51
Kisvárda FC

Ott folytattuk, ahol három hónapja hazai pályán abbahagytuk – BESZÁMOLÓ

Minden negyedik széken szurkolók ültek szombat délután a Várkerti Stadionban, ahol február 29-e óta, vagyis éppen három hónap eltelte után az első bajnokit játszották. A koronavírus-járvány miatti vészhelyzet a jelek szerint elmúlóban, így az Újpest elleni mérkőzésre, ha korlátozott számban is, de bejöhettek a szurkolók.


Ők azt láthatták, hogy a vendégek kezdtek valamivel aktívabban, de a Ferencváros elleni szerdai meccset elveszítő (0–1) liláknak volt is miért kapkodni a lábukat, hiszen a Zalaegerszeg pénteki kaposvári győzelmével (6–0) végérvényesen meglegyintette őket a kiesés szele. A veszélyes zónától minél messzebbre menekülni vágyó várdaiak aztán idővel lábra kaptak, és a május végi cudar idő ellenére (akadt, aki plédbe bugyolálva figyelte a fejleményeket a lelátóról) megtartott ivószünet előtti és utáni percek jól sikerült: előbb Fernando Viana lövése jelentett veszélyt, aztán a 200. NB I-es meccsét csaknem gólokkal emlékezetessé tevő Gosztonyi András közeli lövését, majd tizenhatoson kívüli remek perdítését védte bravúrral Banai Dávid, utána Sztavrosz Cukalasz hámozta meg fejjel a labdát, ami így kevéssel ment el a kapufa mellett, végül Cornel Ene elöl mentettek a védők. Úgyhogy esély volt bőven, azok elszalasztása pedig csaknem megbosszulta magát, hiszen az első félidő hajrájában Novothny Soma lövése után védett nagyot Dombó Dávid, a kipattanóból pedig Rácz Barnabás a kapufát találta.


Utóbbit a szünetben lecserélte az Újpest edzője, ám meglehet, Nebojsa Vignjevics megbánta, hogy beküldte Andreias-Cristian Calcant, aki kevesebb mint tíz perc alatt kiállíttatta magát azzal, hogy Rados Proticsot némi könyöklés, nyakon ragadás és combon talpalás árán a földbe döngölte. Az esetet jó egy perc eltelte után tárgyalta meg Bognár Tamás játékvezető a segítőjével, majd előkerül a piros lap.

Bódog Tamás vezetőedző kettős cserével reagált a történtekre, és nyomban jött is a vezető találat. Mondhatni, Claudiu Bumba ott folytatta, ahol a legutóbbi hazai meccsen, három hónappal ezelőtt a Paks ellen abbahagyta, amikor is ugyanabba a kapuba szerzett hasonlóan fontos gólt.


Protics távoli lövésekkel riogatta a meccs napján megsérült Filip Pajovics helyére a kezdő tizenegybe került kapust, Banait, majd a hajrában Dombó is kiállta a próbát. Nem is akárhogyan. Egy akción belül előbb Antonio Perosevic lövését kézzel, majd Bacsa Patrik duplázását lábbal-testtel védte – alighanem a forduló legnagyobb védéskombóját bemutatva. Két pluszpontokat hoztak ezek a földöntúli bravúrok, a csereként beállt Nemanja Obradovics kihagyott ziccere pedig azt jelentette, hogy maradt az 1–0-s kisvárdai siker a hatperces hosszabbítással véget ért mérkőzésen. Ezzel az eredménnyel már tartoztunk a liláknak, hiszen az ő otthonukban rendre, összesen háromszor kaptunk ki ilyen módon.

Végre bajnokit, ráadásul közönség előtt játszott tétmeccset vívhatott a csapatunk. Volt pillanat, amikor ezen a tavaszon erre nem sok esély mutatkozott. A bajnokságnak már két hete vége kellene lennie, ezzel szemben a java még most következik. Ennek a győzelemnek a birtokában egy fokkal talán nyugodtabb körülmények között.


OTP BANK LIGA: 26. FORDULÓ

KISVÁRDA MASTER GOOD–ÚJPEST FC 1–0 (0–0)

Várkerti Stadion, 820 néző, v.: Bognár T. (Vígh-Tarsonyi, Márkus T. – Erdős, Csonka B.)

KISVÁRDA: Dombó – Melnik, Ene, Rubus, Protics – Lucas, Karaszjuk – Gosztonyi (Sassá, 63.), Cukalasz (Tischler, 63.), Bumba (Obradovics, 96.) – Viana (Szimovics, 82.). Vezetőedző: Bódog Tamás

ÚJPEST: Banai – Pauljevics, Heris, Risztevszki, Balázs B. – Onovo, Nwobodo – Rácz B. (Calcan, a szünetben), Sedlacek (Perosevics, 83.), Simon K. (Bacsa, 80.) – Novothny. Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics

Gólszerző: Bumba (1–0) a 63. percben. Kiállítva: Calcan az 55. percben

A fontosabb események

55. perc: Protics és Calcan húzta-vonta egymást a felezővonal környékén, a bal oldalon, miközben a labda a pálya másik részén pattogott. Calcan előbb nyakon ragadta, majd földre vitte Proticsot, Márkus Tamás asszisztens jelzésére pedig Bognár Tamás játékvezető kiállította az Újpest szüneten becserélt légiósát.

63. perc: Viana vette mellre a tizenhatos sarkánál, a jobb oldalon a Lucas által előreívelt labdát, kapu felé fordult, majd középre adott. Bumba megelőzte a kényelmeskedő Pauljevicset, és jobb térddel, hat méterről a kapu bal alsó sarkába továbbította a labdát, 1–0.


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-30 14:30
OTP Bank Liga, 26. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
MTK Budapest
2-1
2-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024-03-17 17:30
OTP Bank Liga, 25. forduló