Ez igen! Honvéd-verés

2019-08-17 23:05:49
Kisvárda FC

A visszatérő Felipével a kapuban, jó egyéni teljesítményekkel harcolta ki a győzelmet csapatunk – BESZÁMOLÓ

Naná, hogy a visszatérő Davide Lanzafame a kezdőcsapatban kapott helyet. Számítani lehetett rá, hogy a hét elején a Fraditól Kispestre távozott olasz támadót beveti a Honvéd, de nemcsak a hazaiaknak volt olyan játékosa, aki hosszabb-rövidebb kihagyás után ott volt a kezdő tizenegyben.

Miriuta László vezetőedző ugyanis elérkezettnek látta az időt, hogy csapatba jelölje Felipét, aki egy hete még a megye egyben védett az Ibrány ellen. Hozzá hasonlóan ebben a bajnokságban először kapott lehetőséget a sérülésből felépülő Cornel Ene, aki a hasfalsérüléssel bajlódó Anton Kravcsenko helyét foglalta el a védelem tengelyében. És ő volt az, aki – miután csapatunk kihúzta az első hét perc hatalmas Honvéd-fölényét – a kapuba fejelte a labdát Gheorghe Grozav pompásan beívelt szabadrúgása után.

Amúgy ünnepelni jöttek a hazai pályán, vagyis mostani albérletükben ebben a bajnokságban először szereplő honvédosok, méghozzá a klub fennállásának 110. születésnapját. Kezdés előtt Varga Miklós énekelte el az Európát, fúvósok játszották el a Himnuszt, a kezdőrúgást pedig olyan legendák végezték el, mint Csábi József és Pisont István.

Feszült hangulatban telt az első félidő, a Honvéd-szimpatizánsokat felbőszítette a játékvezető néhány ítélete, és miközben a Kisvárda okosan őrizte az előnyét, az első félidő végén nagy lett az ijedtség, amikor Eke Uzoma mozdulatlanul terült el a földön. Elsőként Cornel Ene sietett a segítségére, majd jöttek az egészségügyi stábok, Uzoma pedig szerencsére folytatni tudta a játékot.

A második félidő nagy kisvárdai helyzettel kezdődött: Sztavrosz Cukalasz visszagurításából Lucas lőtte 10 méterről, kevéssel a bal alsó sarok mellé. Válaszként Lanzafame vétette el kevéssel a bal alsó sarkot, de Felipe rajta volt a labdán. Grozav lesett le egy rövid hazaadást, abból a szögből, ahonnan a Paksnak gólt lőtt, most nem a befejezést választotta, hanem középre passzolt, a védők mentettek.

Horváth András azonban tehetetlennek bizonyult Lucas újabb lövésével szemben, csapatkapitányunk szépen lőtte ki a jobb alsó sarkot, így fél órával a vége előtt már kettővel vezettünk. A rendes játékidő leteltekor már csak eggyel, mert bár Grozav szabadrúgásból növelhette volna az előnyt, a Honvéd a Liverpoolban is megfordult David N’Gog fejesével szépített. Druszája, Davide Lanzafame előtte látványos ollózásból lőtt fölé, majd a szépítés után közel járt az egyenlítéshez, de mellé lőtt. Ez azt jelezte, hogy az ötperces ráadásban nehéz dolga lesz a Kisvárdának, de a kapushibából született Grozav-gól minden kérdést lezárt.

Legfőképpen azt, hogy megvan az első idegenbeli győzelem és a csapat három forduló után hat szerzett ponttal negyedik a tabellán.

Ez igen!


OTP BANK LIGA: 3. FORDULÓ

BP: HONVÉD–KISVÁRDA MASTER GOOD 1–3 (0–1)

Új Hidegkuti Nándor Stadion, 2591 néző, v.: Pintér Cs. (Tóth V., Becséri – Szilasi, Kulcsár K.)

HONVÉD: Horváth A. – Lovric, Kamber, Niba – Ikenne-King, Banó-Szabó (Ben-Hatira, 53.), Gazdag D. (Moutari, 64.), Kesztyűs B., Uzoma (Kukoc, 64.) – N’Gog, Lanzafame. Vezetőedző: Guiseppe Sannino

KISVÁRDA: Felipe – Melnik, Beriosz, Ene, Protics – Karaszjuk, Lucas – Hugo Seco (Sassá, 89.), Cukalasz (Rubus, 82.), Kovácsréti (Gosztonyi, 59.) – Grozav. Vezetőedző: Miriuta László

Gólszerző: Ene (0–1) a 9., Lucas (0–2) a 61., N’Gog (1–2) a 90., Grozav (1–3) a 93. percben

A gólok története

9. perc: Grozav végzett el szabadrúgást balról, a kispesti térfél közepéről. Beívelt labdája átszállt a túloldalra, ahol a berobbanó Ene 5 méterről a kapu közepébe fejelt, 0–1.

61. perc: Gosztonyi vezette balról keresztbe a labdát, majd a tizenhatos előterében álló Lucashoz passzolt. A kisvárdai csapatkapitány tolt egyet a labdán, majd 20 méterről jobbal a jobb alsó sarokba lőtte, 0–2.

90. perc: Kukoc ívelt balról a kapu elé a másik oldalon berobbanó N’Gog pedig 5 méterről jobbal a jobb alsó sarokba lőtte a labdát, 1–2.

93. perc: Kamber passzolta haza a labdát Sassá elöl Horváth Andrásnak, aki a felszabadítással éppen eltalálta Grozavot – támadónk 15 méterről a bal alsó sarokba fejelt, 1–3.


A fotón: Cornel Ene (jobbra) nemcsak Davide Lanzafamét őrizte jól, hanem gólt is szerzett

Fotó: honvedfc.hu


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-30 14:30
OTP Bank Liga, 26. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
MTK Budapest
2-1
2-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024-03-17 17:30
OTP Bank Liga, 25. forduló