Étteremben, otthon, Lengyelországban

2020-04-02 11:54:20
Kisvárda FC

Megkérdeztük játékosainkat, hol nézték az elmúlt három és fél évtized legemlékezetesebb magyar érdekeltségű futballmeccsét.

Azt szokták mondani, azt egy életre megjegyzi az ember, hogy hol éli meg az olyan történelmi pillanatokat, mint mondjuk amilyen a 2001. szeptember 11-e volt – hogy csak a közelmúlt egyik a világot megrengető eseményét idézzük fel.

Hogy mindezt a futballra vetítsük, magyar szempontból az utóbbi 35 év legmeghatározóbb élménye a 2016-os Európa-bajnokság, annak is a portugálok elleni mérkőzése (3–3) volt. Az M4 Sport szerdán este tűzte műsorára azt a 2016. június 22-én, Lyonban játszott mérkőzést – ennek apropóján kérdeztük játékosainkat, hol nézték meg és miként élték meg az ominózus Eb-csoportmérkőzést.

„Nyíregyházi játékos voltam akkor, és a tulajdonos érdekeltségi körébe tartozó étteremben néztük a mérkőzést. Úgy volt, hogy a szurkolókkal együtt, ám ők végül nem képviseltették magukat, így szűk körben, a játékostársakkal együtt éltük át annak a feledhetetlen összecsapásnak az izgalmait” – emlékezett Rubus Tamás.

„Akkoriban volt egy törzshelyünk, ahova meccseket jártunk nézni, de a portugálok elleni mérkőzést mégis otthon néztem, családi körben. Talán azért is, mert már tartott a felkészülés, hétköznap volt, és az edzés után épphogy hazaestem – említette meg Tischler Patrik, aki egy évvel korábban csúcsformában futballozott, ontotta a gólokat, így talán eljátszott a gondolattal, hogy tagja lehet a válogatottnak. – Tényleg jól ment akkoriban a játék, de pechemre a magyar csatárok abban az időszakban külföldön is remekeltek, gondoljunk csak Szalai Ádámra, Nikolics Nemanjára vagy Németh Krisztiánra, az itthon játszók közül pedig Böde Dánielre. Úgyhogy elfogadta az ember, hogy jó játékosok alkotják a válogatottunk támadó szekcióját, így nem maradt más, mint a szurkolás.”

„A Slask Wroclaw játékosaként Lengyelországban ért a mérkőzés, ha jól emlékszem, egy edzőmeccsről hazafelé tartva a buszon néztem a telefonomon” – árulta el Gosztonyi András, aki annak a nyárnak a végén szerződött Kisvárdára.

Ugyancsak a Kisvárdára igazolása előtt, még a Ferencváros utánpótláskorú játékosaként élte meg az Európa-bajnokságot Kovácsréti Márk.

„Tizenöt éves voltam, tehát nyilván otthon, családi körben néztem a meccset, de emlékszem rá, hogy egész Budapest egy felbolydult méhkashoz hasonlított akkor – mondta Kovácsréti Márk. – Nyilván az akkor megéltek is adtak egy lökést ahhoz, hogy futballistává akartam válni, hiszen elég jól ment a válogatottnak azon az Európa-bajnokságon. A portugálok ellen gólt szerzett Gera Zoltán az edzőm az U21-es válogatottnál, és ha azt a gólját még nem is hozta szóba, a taktikai elemek ismertetésekor gyakran hoz fel példát a játékoskorából, amit nagy érdeklődéssel hallgattunk.”

Korábban Lucas nyilatkozott arról, hogy az Európa-bajnokságon tiszta szívből szurkolt választott hazája válogatottjának, a magyarnak. Lássuk, miként is!

„Már kisvárdai játékos voltam, és a szüleim éppen itt tartózkodtak Magyarországon, úgyhogy otthon, apukámmal néztem a mérkőzést – mondta a brazil-magyar csapatkapitányunk. – Természetesen a magyaroknak szurkoltunk, szóval két született brazil férfi drukkolt a magyaroknak a velünk egy nyelvet beszélő portugálok ellen. Tudom, hogy a portugálokat Európa braziljainak is nevezik ezen a kontinensen, de szerintem csak a közös nyelv miatt helytálló ez az összehasonlítás, a futballban azért a brazilok sokkal jobbak.”


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-30 14:30
OTP Bank Liga, 26. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
MTK Budapest
2-1
2-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024-03-17 17:30
OTP Bank Liga, 25. forduló