Erővel, szívvel, taktikával

2018-04-15 07:16:42
Kisvárda FC

Mindent be kell vetnie a kisvárdai futballcsapatnak a kiesés elöl menekülő budafokiak ellen is.

Tíz meccsre maradt kilenc pont előnye a Kisvárda Master Goodnak az NB II második helyén. Minden egyes győzelemmel javulnak a feljutási kilátások, és mivel vasárnap (kezdés 16.30-kor) hazai pályán, a kieséses ellen hadakozó Budafokot fogadja a Várda, esélyesként lép fel a három pont megszerzése reményében.

– Olyan szakaszába értünk a bajnokságnak, amikor egymást érik a mérkőzések, így fontos, hogy miként használjuk ki a fellépések közötti rövid időt – mondta Kondás Elemér, a kisvárdaiak vezetőedzője. – A gyirmóti hazaérkezés után nagy hangsúlyt fektettünk a regenerációra, elemeztük az ellenfél játékát, szombaton pedig taktikai gyakorlással hangolódunk a mérkőzésre. Ilyenkor már mindent be kell vetni, erőt, szívet és persze taktikai felkészültséget is.

Az utóbbi időben volt rá példa, hogy korán szerzett vezetést a Várda, máskor a második félidőig, esetleg a hajráig kellett várni a győztes gólra. A türelmnek ezen a mérkőzésen is szerepe lehet, főként, hogy a hátsó zónából érkező ellenfél mindig veszélyes.

– Minden ellenfél veszélyes, és meg is adjuk a tiszteletet az ellenünk játszóknak azzal, hogy megfelelően felkészülünk belőlük – így Kondás Elemér. – Valóban szükség lehet a türelmes játékra, no meg arra, hogy az olyan lehetőségekből gólt szerezzünk, amelyeket a Gyirmót ellen elhibáztunk. Elöl és hátul is koncentrált játékot kell nyújtanunk.

Amikor október 1-jén Horváth Zoltán duplájával és Brana Ilics találatával 3–0-ra nyert a Kisvárda a Budafokon, akkor még Prukner László volt az újonc edzője. Azóta már Tóth Bálint is irányította a csapatot, a tavaszi szezontól pedig Gálhidi György a szakmai munka feje, így nyilván a csapat stílusa is megváltozott őszről.

– Vannak jó futballistái a budafoki csapatnak, akik játszottak magasabb szinten is, nyilván nem véletlenül. Mondom, felkészültünk az ellenfélből, tudjuk, mire számíthatunk tőle, és minden körülményt figyelembe véve számunkra csak a győzelem lehet elfogadható – hangsúlyozta Kondás Elemér.


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Ferencvárosi TC
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló