Egy a feladat: bennmaradni!

2019-05-18 06:57:42
Kisvárda FC

Interjú játékosunkkal, Gosztonyi Andrással.

Különös, hogy lejátszottatok harminckét meccset, aztán egyen áll vagy bukik minden, nem?

Nem gondolnám, hogy egy meccsen áll vagy bukik minden, mert ha esetleg nem sikerülne elérni a célunkat, akkor sem dől össze a világ. Nyilván jó lenne véghezvinni a célt, amit a bajnokság elején kitűztünk magunk elé, valamennyien ezt is akarjuk, és mindent meg is teszünk érte.

Korábban kerültél már hasonló helyzetbe?

Nem nagyon voltam még ilyen szituációban, hiszen amikor a Vidivel bajnoki címet nyertem, akkor három fordulóval a vége előtt biztosítottuk az elsőségünket, a kiesés ellen pedig még nem harcoltam. Remélem, nem is fogok többet.

Idegőrlő?

Nagyon. Fejben a végére elfáradnak a játékosok, gondolom, nemcsak mi, hanem a riválisaink is. A bizonytalanság az, ami mentálisan igénybe vesz bennünket, hiszen az utolsó forduló eredményeinek kimenetelétől függ, hogy miként alakul az ember további pályafutása.

Belülről hogy láttad: jól kezeli a kialakult helyzetet a csapat?

Azért is kezeljük jól a helyzetet, mert nem mi állunk kieső helyen. A pozíciónk a többi, hozzánk hasonló cipőben járó csapathoz képest elég jó, a sorsunk pedig a saját kezünkben van. Nincs más feladatunk a Mezőkövesd elleni meccsen, mint megőrizni ezt a helyzetet. Mondhatnám, hogy bármi áron, de az igazi az lenne, ha győzelemmel, mert akkor nem kellene izgulnunk azért, hogy mit játszottak a többiek.

Oda kell majd figyelni arra, hogy miként állnak a riválisok?

Már csak azért sem, mert a saját kezünkben van a sorsunk, ha megnyerjük a mérkőzést, akkor biztosan benn maradunk. A pályán egyébként sem tudunk foglalkozni azzal, hogy mik az eredmények a többi mérkőzésen. Ki kell zárnunk mindenféle külső tényezőt.

Azt szokták mondani, hogy ilyenkor segít egy korai gól. Éppenséggel a Mezőkövesd elleni mindkét meccsen megvolt az előny az első negyedórában, idegenben kétgólos, mégsem sikerült megnyerni azokat a meccseket. Még az utolsó meccs előtt is meg lehet tanulni az előny megtartásának a tudományát?

Ahogy mondtam, most először vagyok ilyen szituációban, nem tudom, ilyenkor mi hat igazán nyugtatólag a csapatra. Teljesen mindegy, hogy korai vagy „kései” góllal, csak valamilyen úton-módon meg kell nyernünk ezt a mérkőzést.


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-30 14:30
OTP Bank Liga, 26. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
MTK Budapest
2-1
2-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024-03-17 17:30
OTP Bank Liga, 25. forduló