Csillogás és győzelem

2019-08-24 22:43:58
Kisvárda FC

Gheorghe Grozav duplájával sikerült legyőzni az Újpestet.

Már a kezdés előtt zúgott a vastaps a csaknem teljesen megtelt Várkerti Stadionban. Elsőként azért, mert jó hírek jöttek Kecskemétről, ahol a Várda LA U14-es és U15-ös csapatai 5–0-ra, illetve 4–1-re győztes az elsőosztályú idénynyitón.

A csapatok kivonulása után pedig mindkét csapat gesztust gyakorolt a másikkal: a kisvárdaiak az újpesti csapatkapitány, Litauszki Róbert kezdeményezte jótékonysági akcióhoz csatlakoztak, míg a lilák utánpótlás technikai vezetőnknek, Spekker Tamásnak hoztak egy fájdalomdíjat, amiért hat éve éppen egy Újpest II elleni edzőmeccsen elszenvedett sérülés jelentette a pályafutása végét. Az ünnepélyes kezdőrúgást pedig a hetvenedik évét betöltött kisvárdai legenda, a futball utánpótlásban hosszú évtizedeken át tevékenykedő Mészáros Károly végezte el.

Szóval, jó hangulatban indult a meccs, és nem is kellett sokat várni, hogy robbanjon a stadion. Gheorghe Grozav első lövése után még védett Filip Pajovics (a támadás közben Hugo Secónak megsérült a combja, így korai cserére kényszerült a Várda), de a fejese már utat talált a kapuba. A gólhoz kellett a csereként beállt Gosztonyi András mértani pontosságú beadása is.

Megvolt az előny, ami tovább nőhetett volna, de Kovácsréti Márk szabadrúgása után védett Pajovics. Odaát Simon Krisztiánnak volt egy lövése, ami után fölé szállt a labda.

A szünet után igyekezett fölénybe kerülni az Újpest, de meddő próbálkozásai nem vezettek eredménye. Gólokat újfent a Kisvárda szerezhetett volna, de Lucas mértani pontosságú kiugratása után Sztavrosz Cukalasz elvétette a jobb alsót, az alig egy perc múlva induló kontránál pedig Grozav beadása volt kicsit hosszú Kovácsrétinek.

Az ifjú szélső pechjére a román támadónak gyakorlatilag ez volt a meccs során az egyetlen pontatlan átadása, hogy aztán megint őt ünnepelje a nép, ahogy kilőtte a bal alsó sarkot. Úgy még nem láttuk örülni Felipét egy gól után, ahogy most, no hiszen a brazil kapus adta a gólpasszt, ami után ő maga is „előrerepülőzött” a gólörömhöz. A hátralévő játékidő a kapusunké volt, három védéssel is gondoskodott arról, hogy a második hazai meccset is kapott gól nélkül hozza le a csapat.

Úgyhogy a negyedik forduló után kilenc ponttal áll a Várda, ez több, mint biztató rajt. Grozav pedig öt gólnál, ezen a meccsen nyilván övé volt a fő érdem, de azért egytől egyig mindenki kivette a részét a Kisvárda első Újpest-veréséből.


OTP BANK LIGA: 4. FORDULÓ

KISVÁRDA MASTER GOOD–ÚJPEST FC 2–0 (1–0)

Várkerti Stadion, 2851 néző, v.: Erdős (Szalai B., Horváth R. – Szőts, Németh Á.)

KISVÁRDA: Felipe – Melnik, Beriosz, Ene, Protics – Karaszjuk, Lucas – Hugo Seco (Gosztonyi, 12, Hej, 88.), Cukalasz, Kovácsréti (Tischler, 67.) – Grozav. Vezetőedző: Miriuta László

ÚJPEST: Pajovics – Pauljevics (Barnason, 81.), Onovo, Risztevszki, Burekovic – Szabkovics, Kovács L. (Rácz B., 81.) – Simon K. (Mészáros K., 59.), Zsótér, Nwobodo – Balázs B. Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics

Gólszerző: Grozav (1–0) a 23., Grozav (2–0) a 74. percben

A gólok története

23. perc: Gosztonyi jobboldali beadása után Onovo az ötösről úgy szabadított fel, hogy közben földbe rúgott, Kovács Lóránt pedig a tizenhatoson belül visszapasszolta a labdát, de röviden. Cukalasz csapott le rá az alapvonalnál, visszagurította Gosztonyihoz, aki egyből középre adta, Grozav pedig hat méterről a jobb alsó sarokba fejelte, 1–0.

74. perc: Felipe rúgta ki kézből a labdát, amely a bal oldalon egészen az újpesti tizenhatos előteréig szállt. A meglóduló Grozavot figyelve visszafelé futó Onovóról Grozav elé pattant a labda, a román támadó pedig igazítás nélkül, 18 méterről jobbal a bal alsó sarokba csavarta, 2–0.

Miriuta László: – Remek győzelmet arattunk, úgy gondolom, meg is érdemeltük a három pontot. Jól futballoztunk, különösen a második félidőben. A gólokat Gheorghe Grozav szerezte ugyan, de a többieket is dicsérni kell. Boldog vagyok, hogy ilyen jól kezdtük a bajnokságot, jó csapatunk van, jó karakterű játékosokkal, de nagyon messze még a vége.

Nebojsa Vignjevics: – Ezen a mérkőzésen egyetlen játékos jelentette a különbséget a két csapat között, Gheorghe Grozav. A Kisvárda inkább védekezett, és várt a lehetőségre, ami el is érkezett a számára, és minőségi támadója révén megnyerte a mérkőzést. Nekünk egyelőre nincs ilyen játékosunk, de azon leszünk, hogy bővítsük és meg is erősítsük még a keretet.


Következő mérkőzés
Ferencvárosi TC
Kisvárda Master Good
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló