Családi örömök a továbbjutás mellé

2019-09-23 14:59:08
Kisvárda FC

Csapatkapitányunk izgalmas napokon van túl, és azt csak fokozta egy Zalaegerszegen született gól.

Olyan volt a hangulat vasárnap délután Pilisen, mint amilyennek lennie kell, amikor a település futballcsapata 55 év eltelte után fogadhat NB I-es ellenfelet. A hazaiak megadták a kellő tiszteletet a Kisvárda Master Good csapatának, amihez egy adalék: amikor a játékosokat bekísérő helyi futballistapalántákat instruálta az edzőjük, akkor azt is mondta a gyerekeknek, ne csüggedjen, aki nem pilisi labdarúgó kezét foghatja majd, mert akkor NB I-es játékos mellé állhat oda…

Ugyanakkor a Pest megyei I. osztályban ősszel halványabban szereplő, de tavaly az ötödik helyen végzett Pilisi LK játékosai egyetlen percre sem mondtak le a továbbjutásról, és szervezett játékkal rukkoltak elő, remek kapusteljesítménnyel megspékelve. Így aztán a várdaiak győztes gólja csak a meccs hajrájában, a 75. percben született meg.

„Tudjuk, az eredmény nem mutat valami jól, de egyrészt a továbbjutást végül kiharcoltuk, meg aztán nem arról volt szó, hogy levegőben lógott volna a vereségünk, hiszen az ellenfélnek egyetlen esélyt sem adtunk a gólszerzésre – értékelt a mérkőzés után csapatkapitányunk, Lucas. – Minden tiszteletünk a pilisieké, akik lelkes és szervezett játékkal igyekeztek eltüntetni a több osztálynyi különbséget, kapusuk pedig az élete meccsét játszhatta. Sokan fanyalogtak a lefújás után, hogy jogtalanul kapott büntetőből szereztük meg a győztes gólt, de én úgy láttam, hogy Claudiu Bumbával szemben igenis szabálytalankodtak a tizenhatoson belül. Tisztában vagyunk azzal is, hogy a bajnokságban ettől jobban kell futballoznunk, de a lényeg most tényleg azon van, hogy továbbjutottunk.”

Lucas a mérkőzés alatt rengeteget volt játékban, úgy tűnt, csapatkapitányunk figyelmét nem vonta el, hogy csütörtökön megszületett harmadik gyermeke, a kis Natalie. És más családtagja is megörvendeztette játékosunkat. Illetve talán nemcsak őt…

„Hála Istennek minden rendben van az újszülöttel, szombaton az anyukájával együtt haza is engedték a kórházból, a nagyobb testvérek körében is hatalmas az öröm – engedett egy kis betekintést a családi fészekbe 30 éves játékosunk. – Nem fogunk unatkozni a következő években, de hát a nagy család ezzel is jár. Pilisről hazafelé követtük következő bajnoki ellenfelünk, a Ferencváros zalaegerszegi mérkőzését, amelyet végül a vendégek nyertek meg kettő egyre. Ez talán a számunkra kedvezőbb eredmény, így aztán duplán örültem annak, hogy unokatestvérem, Leandro végre lehetőséghez jutott, és ő szerezte az egyenlítő találatot.”

Az újabb családi találkozóra elvileg vasárnap kerülhet sor, amikor csapatunk 16 órától a Ferencváros vendége lesz.


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-30 14:30
OTP Bank Liga, 26. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
MTK Budapest
2-1
2-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024-03-17 17:30
OTP Bank Liga, 25. forduló