Csak úgy füstölt!

2019-02-10 00:18:56
Kisvárda FC

Horváth Zoltán előbb kiverekedte társának a helyzetet, majd maga is gólt lőtt, a kettő között pedig…

Hullámzó labdabirtoklással indult a keleti rangadó, hol az egyik, hol a másik csapat játékosainak lábán vándorolt a labda, helyzet nem nagyon alakult ki. Az első félidő végén aztán kiderült, hogy ez a mérkőzés a kisvárdai játékosokról szól majd.

Mondjuk Horváth Zoltánról. Az őt ért megpróbáltatások után is oroszlánként küzdő támadó előbb nem engedte, hogy a védője hozzáférjen a labdához, és szó szerint kiverekedte a helyzetet az első magyarországi gólját szerző Sztavrosz Cukalasznak. A harmadikat pedig magára vállalta. A kettő között pedig? Az eltiltása után visszatérő Pavlo Lukjancsuk akkora gólt lőtt, hogy csak úgy füstölt. Aztán ott volt még Hugo Seco. A jobbszélső élt, mint hal a vízben, teljesítményére a koronát a Horváthnak adott gólpasszal tette fel.

Magabiztosan vezetett, és végül nyert a Kisvárda, holott az ellenfele az utóbbi négy fordulóban hozzá hasonlóan tíz pontot szerző csapat volt. Vagyis aktuálisan az NB I két legjobb formában lévő csapata találkozott, ám a Kisvárda kétséget sem hagyott afelől, hogy ezúttal melyikük fogott ki jobb napot. Győzelmével a Várda tovább nyújtotta kiváló sorozatát – az elmúlt öt fordulóból négy meccset megnyert, egyet döntetlenre adott, amikor győzött, még csak gólt sem kapott.

Így kellene folytatni – és akkor kétség sem férhet a bennmaradáshoz!


OTP BANK LIGA: 20. FORDULÓ

KISVÁRDA MASTER GOOD–DEBRECENI VSC 3–0 (2–0)

Kisvárda, 1542 néző, v.: Kassai V. (Bornemissza, Garai – Bogár, Lovas)

KISVÁRDA: Felipe – Lukjancsuk, Kravcsenko, Ene, Vári B. – Lucas, Karaszjuk – Hugo Seco (Ilics, 72.), Cukalasz (Gosztonyi, 78.), Grozav – Horváth Z. (Sassá, 88.). Vezetőedző: Dajka László

DVSC: Kosicky – Bényei (Avdijaj, a szünetben), Pávkovics, Szatmári Cs., Ferenczi J. – Bódi Á. (Kuti, 77.), Kusnyír, Tőzsér, Varga K. – Szécsi M., Takács T. (Damásdi, 58.). Vezetőedző: Herczeg András

Gólszerző: Cukalasz (1–0) a 42., Lukjancsuk (2–0) a 45., Horváth Z. (3–0) az 56. percben

A gólok története

42. perc: Lukjancsuk jobboldali beadása után Horváth Zoltán mellre vette a labdát, dekázgatott egy kicsit, majd az előle menteni igyekvő Kusnyír röviden fejelte haza a labdát, amit Cukalasz – megelőzve a kivetődő Kosickyt – 6 méterről, jobbal a léc alá emelt a kapu közepénél, 1–0.

45. perc: Hugo Seco baloldali szöglete után Ene kínálta lövésre a labdát Lukjancsuknak, aki futtából, 25 méterről, a jobbösszekötő helyéről, hatalmas erővel jobbal a bal felső saroknál a léc alá zúdította, 2–0.

56. perc: A megakasztott debreceni támadás után Ene indította Hugo Secót, aki megindult a jobb szélen, majd remek ütemben ugratta ki jobbra Horváth Zoltánt, aki kifelé tolta a labdát Szatmári és Kosicky mellett, majd csaknem az alapvonaltól kapura gurított, a labda pedig a menteni igyekvő Kusnyír lábát is érintve a kapu jobb oldalában kötött ki, 3–0.


Következő mérkőzés
Ferencvárosi TC
Kisvárda Master Good
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló