Csak kapkodtuk a fejünket

2019-10-05 23:45:43
Kisvárda FC

Micsoda meccs, micsoda hullámzás, már mindkét fél látszott győztesnek – persze, hogy iksz a vége – BESZÁMOLÓ

Na, erre aztán fogunk emlékezni egy darabig. Lássuk csak a leltárt: hat gól, két kiállítás, két tizenegyes, 11-szer felmutatott sárga lap. Úgy értjük, nem a teljes nyolcadik fordulóban, hanem egymagában a Kisvárda Master Good–Zalaegerszeg mérkőzésen…

A vége úgy lett döntetlen, hogy mindkét csapatnál verhetik a fejüket a falba az elszalasztott győzelmi lehetőség miatt – a Zete a szünetben 2–0-ra vezetett, mégis fordítottak a hazaiak, akik kilenc emberrel játszó ellenféllel szemben kapták az egyenlítő gólt.

Miriuta László egy helyen változtatta meg a Ferencváros ellen csaknem bravúrt bemutató csapatát, Tischler Patrik helyén Gosztonyi András kezdett előretolt csatárként. Ő akár meg is szerezhette volna a vezetést, de Gheorghe Grozav felperdülő labdáját nem tudta a kapuba préselni. Válaszként az újonc zalaiak tetszetős támadás végén jutottak előnyhöz.

Eddig nem lett volna szabad eljutni, hogy vezessen az ellenfél, de szünetig lett még nagyobb is a baj, hiszen Pintér Csaba játékvezető úgy ítélte meg (a visszajátszás alapján nem biztos, hogy jogosan), hogy Teodorosz Beriosz áthúzta magát az önnön magát hamar megadó Bobál Gergelyen, és a megítélt tizenegyesből megduplázta előnyét a Zete.

A szünetben olyan fociközhelyekbe kapaszkodtunk, hogy ez a „legrosszabb” eredmény a vendégek számára, hiszen ha gyorsan szerzünk egy gólt megremeghet az ellenfél, és akár fordíthatunk is.

Gyorsan gólt szereztünk. Meg is remegett az ellenfél. Fordítottunk is. Mégsem nyertünk.

Szóval, az egyre erősödő esőben Grozav parádés gólt fejelt, majd az egy percen belül két sárga lapot begyűjtött Bolla Bendegúz kiállítása után az esetért járó szabadrúgásból nyomban kiegyenlítettünk – Anton Kravcsenko ugyancsak fejjel talált a kapuba. Nyomtunk, előbb Gosztonyi András fejesét kapta ki Demjén kapus, majd egy újabb remek beadásból a csereként beállt Tischler Patrik a harmadik gólunkat fejelte. Tovább mentünk előre, a másik cserecsatár, Hugo Seco kiállítást harcolt ki a második sárgáját begyűjtő Devecseri Szilárddal szemben, és a szabadrúgásból Rados Protics a lécet döngette meg, majd Tischler fejelt mellé ajtó-ablak helyzetből.

Idő sem maradt arra, hogy érvényre juttassa a Várda a létszámfölényét, mert a kamikaze módon előretörő zalaiak büntetőt harcoltak ki olyan módon, hogy az első félidőben még jobbszélsőt, szünet már belső védőt játszó Hej Viktor kézzel ért a labdába a tizenhatoson belül, miközben Bobál Gergely meglökte őt. A második tizenegyesét is értékesítette a Zete, a Kisvárda pedig nem kapta meg a neki járó büntetőt azok után sem, hogy Gergényi Bence két kézzel vetette bele magát a tizenhatoson belül Hugo Seco átadásába. Az összesen kilenc percnyi ráadásban már nem sikerült kicsikarni a győztes gólt, holott arra Hejnek és Grozavnak is nyílott lehetősége.

Őrült meccs volt, amelyen valahol igazságos a döntetlen, de mégis inkább a zalaiak lehettek vele boldogabbak. Kisvárdai részről annyi a vigasz, hogy sikerült véget vetni a három részből álló vereségsorozatnak, és még a tabellán is előrelépett egyet a csapat a válogatott meccsek miatta kéthetes szünet előtt.


OTP BANK LIGA: 8. FORDULÓ

KISVÁRDA MASTER GOOD–ZALAEGERSZEGI TE FC 3–3 (0–2)

Kisvárda, 2280 néző, v.: Pintér Cs. (Kóbor, Király K. – Németh Á., Kulcsár K.)

KISVÁRDA: Felipe – Melnik, Beriosz (Tischler, a szünetben), Kravcsenko, Protics – Lucas, Bumba – Hej, Grozav, Kovácsréti (Hugo Seco, a szünetben) – Gosztonyi. Vezetőedző: Miriuta László

ZTE: Demjén – Bolla, Lesjak, Devecseri, Bobál D. – Bedi, Kocsis G. – Radó (Babati, 74.), Mitrovics, Stieber Z. (Hudák M., 63.) – Bobál G. (Gergényi, 85.). Vezetőedző: Dobos Barna

Gólszerző: Bedi (0–1) a 27., Radó (11-esből, 0–2) 43., Grozav (1–2) a 49., Kravcsenko (2–2) az 58., Tischler (3–2) a 71., Babati (11-esből, 3–3) a 84. percben. Kiállítva: Bolla az 56., Devecseri a 81. percben

Fontosabb események

27. perc: Beriosz pontatlan átadására Radó csapott le, jobbról középre passzolt, Bobál Gergely átlépte a labdát, amit Stieber Zoltán előbb maga elé tett, majd továbbsarkazott, Bedi pedig 12 méterről ballal a bal alsó sarokba lőtte, 0–1.

43. perc: Bobál Gergely fedezte a labdát a tizenhatos vonalánál Beriosszal szemben, utóbbi megpróbálta áthámozni magát a zalaegerszegi támadón, aki elesett. Tizenegyes! A büntetőből Radó jobbal a jobbra vetődő Felipe mellett a bal alsó sarokba lőtte a labdát, 0–2.

49. perc: Protics baloldali beadása után Grozav 12 méterre a kaputól fejjel belecsúsztatott a labdába, amely a baloldali kapufáról vágódott a hálóba, 1–2.

56. perc: Protics adott balról középre, miközben Bolla rácsúszott a lábára. Az egerszegi védő sárga lapot kapott, egy percen belül a másodikat, így a kiállítás sorsára jutott.

58. perc: Grozav végzett el szabadrúgást a bal oldalról, élesen középre lőtt labdáját Kravcsenko fejjel csúsztatta a bal alsó sarokba, 2–2.

71. perc: Gosztonyi balról, ballal adott középre, nagy ívben szálló labdáját Tischler 7 méterről fejelte a jobb alsó sarokba, 3–2.

81. perc: Hugo Seco tolta meg a labdát Devecseri mellett a tizenhatos sarkánál, az ütemet tévesztett védő buktatta, amiért sárga lapot kapott, ő is a másodikat, így kilenc játékosra fogyatkozott a vendégek létszáma. A tizenhatos jobboldali csücskétől járó szabadrúgásból Protics ballal a baloldali kapufa és a léc találkozási pontját találta el.

84. perc: Kocsis Gergő jobboldali beadása után Hej kézzel sodorta le Bobál Gergely fejéről a labdát. Újabb tizenegyes, amelyből Babati ballal a balra vetődő Felipe mellett a kapu közepébe gurított, 3–3.


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-30 14:30
OTP Bank Liga, 26. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
MTK Budapest
2-1
2-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024-03-17 17:30
OTP Bank Liga, 25. forduló