Cikk a tehetségről

2019-04-17 22:00:54
VLA

Az U14-es bajnokságban már a száz gólon is túljutott Puporka Dávidról írás jelent meg a Nemzeti Sportban.

A szerdai Nemzeti Sport Hajrá, Foci! mellékletében az alábbi írás jelent meg Puporka Dávidról, aki a Várda LA U14-es csapatában 104 szerzett gólnál tart a mostani bajnokságban.

„Még hét forduló van hátra a bajnoki alapszakaszból az U14-es bajnokság másodosztályában, de az Észak-keleti csoportban szereplő Várda Labdarúgó Akadémia csatára, Puporka Dávid máris átlépte a százgólos határt. Ezzel vélhetően ő valamennyi magyarországi bajnokság legeredményesebb futballistája

A kisvárdaiak eddig mind a húsz bajnoki meccsüket megnyerték a 2018-2019-es sorozatban, a gólkülönbségük egészen imponáló (250–2), egyúttal arra is utal, hogy nincsenek egy súlycsoportban riválisaikkal. Nyertek már 29–0-ra, 27–0-ra és 24–0-ra is, a „legszorosabb” eredményt a DEAC elleni mérkőzésük (3–0) hozta.

Puporka Dávid számára is ez utóbbi volt a legkevésbé jól sikerült mérkőzés, hiszen a valamennyi bajnokin betaláló támadó akkor csak egyszer volt eredményes. Az idei gólrekordja a Sényő ellen 29–0-ra megnyert meccsen született, amikor tizennégy gólt ért el.

„A legutóbbi, Mátészalka elleni mérkőzésünk előtt kilencvenkilenc találatnál jártam, így bíztam benne, hogy már most elérem a százas határt – mondta a kisvárdaiak 14 éves játékosa, Puporka Dávid. – Végül öt gólig jutottam, de az első, vagyis összességében a századik különösen emlékezetes a számomra. A bajnokság előtt álmodni sem mertem róla, hogy eljutok idáig, de ha már így alakult, a bajnokság végéig most már szeretnék százhúsz-százharminc gól között zárni. Jó labdákat kapok a társaktól, de igyekszem azokat viszonozni, hiszen gólpasszból is huszonötöt jegyeztem már.”

Az általános iskola hetedik osztályába járó Puporka Dávid Kisvárdától 17 kilométerre, Pátrohán lakik, onnan ingázik naponta az edzésekre.

„Amíg nem fejezem be az általános iskolát, addig nem tervezek változást az életemben, aztán meglátjuk, mi lesz. Tudom jól, a fejlődésemnek jót tenne, ha erősebb bajnokságban játszhatnék, de bízom benne, hogy az alapszakasz megnyerése után az osztályozót is sikerrel vesszük, és akkor kisvárdai színekben az első osztályban is bizonyíthatnék” – reménykedik Puporka Dávid.


Következő mérkőzés
Ferencvárosi TC
Kisvárda Master Good
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló