„Bízunk egymásban”

2020-01-23 12:17:02
Kisvárda FC

Különös alkalom, csapatkapitányunk harmadszor kénytelen kihagyni meccset az NB I-ben.

Félévente elő szokott fordulni, hogy csapatkapitányunk kihagy egy-egy mérkőzést. Lucast posztjából adódóan olykor utolérik a sárga lapos eltiltások, hiszen a középpályán gyakran övé a piszkos munka, a rengeteg ütközésbe olykor belecsúszik egy-egy szabálytalanság is.

Ebben a bajnokságban is övé volt az első kisvárdai „kipontozódás”, az ötödik sárga lapját a Mol Fehérvár elleni évbúcsúztatón (0–2) gyűjtötte be. Ez volt a 16. sárga lapja, amit az NB I-ben kapott. Mindez klubrekord, de „Luki” nemcsak ezen a téren, hanem a mérkőzések (47) és a pályán töltött percek (4278) száma alapján, a kezdőként (47) és végig játszott meccseket (46) illetően is az élen áll a kisvárdai örökrangsorban. Legutóbb 17 fordulóval ezelőtt, a Haladás elleni áprilisi meccsen (1–2) hiányzott lapok miatt, azt megelőzően pedig 2018 decemberében a Puskás Akadémia vendégjátéka (1–0) során. Olyanra, hogy idegenben kihagyott volna meccset, 2017 decemberében volt példa, a soproni 2–2-t ugyancsak sárga lapok miatt mulasztotta el.

„A csapat ugyan a tavaszi szezonra készült az elmúlt hetekben, de valahol mégis az első mérkőzésre, így aztán az edzőmeccseken rendre nem az első sorban jutott számára hely – mondta az eltiltással járó egyéb gondokról Lucas. – Nagyon rossz érzés volt ez, de tettem a dolgom, és úgy dolgoztam, amennyiben az azt követő fordulóban lehetőséget kapok, akkor százszázalékos állapotban legyek. Tényleg rég volt olyan, hogy nem együtt utazom a csapattal idegenbeli mérkőzésre, hiszen azon a bizonyos Sopron elleni, általam kihagyott összecsapáson nem voltam jelen. Most viszont mindenképpen ott leszek Mezőkövesden, és valószínűleg nem a csapattal utazom, hiszen ők már korábban útra kelnek. Szeretnék bemenni a meccs előtt az öltözőbe is, aztán pedig a lelátóról szurkolok majd a fiúknak.”

Évről évre rövidebb a csapatok felkészülési ideje, és egyre koraibb a bajnoki rajt időpontja. Mire volt elég ez a három hét?

„A húsznapos pihenőnket háromhetes felkészülés követte, ilyen rövid időszakba nem fér bele sok edzőmeccs, összesen hármat játszottunk – felelte Lucas. – Nincsenek már olyan edzések sem, mint régebben, amikor rengeteg volt a futómunka az alapozás során. Úgy gondolom, hogy nem leszünk még csúcsformában az elején, ugyanakkor a többi csapat is hasonló cipőben járhat majd, de a meccshiány hamar elmúlhat, hiszen egymást érik majd a fellépések a következő egy hónapban.”

Tavaly is a sikeres február ágyazott meg a jó tavaszi szereplésnek, főleg, hogy az első fordulóban sikerült nyerni Szombathelyen.

„Az a győzelem akkor lendületet adott, most is valami hasonlóra lenne szükség – véli a várdai csapatkapitány. – Mezőkövesdről bravúr lenne elhozni a három pontot, hiszen nagyon jó csapat az ellenfelünk, amely remekül is szerepel, de nem hiszem, hogy kevesebbek lennénk a Kövesdnél, bíznunk kell magunkban. Ebben a bajnokságban tényleg mindenki megverhet mindenkit, úgyhogy Kövesden is bármi előfordulhat.”

Öt új játékos érkezett a csapathoz. Velük kiegészülve milyen a hangulat az öltözőben? Bizakodó?

„Persze – zárta rövidre Lucas. – A sok külföldi játékos ellenére az öltözői morállal sosem volt baj, a most érkezett futballisták is nagyon rendesek, beálltak a sorba. A mentalitással sosem volt baj, ezt látva az újak is az első perctől felvették a tempót. Bízunk egymásban és a szép tavaszban.”


A fotón: Azért a játékvezetők vigaszára nem szorul rá Lucas, amikor felmutatják neki a sárga lapot

Fotó: nso.hu


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Ferencvárosi TC
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló