Bemutatjuk kupaellenfelünket

2019-09-18 11:27:57
Kisvárda FC

Mindkét csapatot korábbi ferencvárosi játékos irányítja majd vasárnap.

Ezen a hétvégén újra nincs forduló a bajnokságban, de csapatunk nem marad mérkőzés nélkül, hiszen vasárnap a Magyar Kupában lép pályára a legjobb 64 közé jutásért. Az ellenfél, egyben a házigazda a Pest megyei I. osztályban szereplő Pilisi LK lesz, a továbbjutás egy mérkőzésen dől el.

Pilis nevével ellentétben nem a Pilis-hegységben található, hanem a Monori járásban, Budapesttől 46, a Liszt Ferenc nemzetközi repülőtértől 26 kilométerre. A mintegy 11 ezer lakossal rendelkező kisváros futballklubja 1917-ben alakult, legszebb napjait pedig 1954 és 1960 között élte, amikor az NB III-ban szerepelt. A város szülötte és a klub neveltje Csernai Pál, aki kétszeres magyar válogatott labdarúgó volt, 1978 és 1983 között pedig a világhírű Bayern München vezetőedzőjeként dolgozott. A maiak közül a jelenleg a Győrben játszó Gengeliczki Gergő a legnevesebb pilisi nevelésű játékos. A PLK legszebb sikerei a Szabad Föld-, mai Amatőr-kupához köthetők. Az 1964-es döntőt még elvesztette a Pest megyei település csapata a Népstadionban, a 2014-est viszont ugyanott (vagyis immár a Puskás Ferenc Stadionban) 2–1-re megnyerte a Biatorbágy ellen.

A csapat Pilisi LK-Legenda Sport néven a Pest megyei I. osztályban szerepel, ahol a 2018-2019-es idényben az ötödik helyen végzett. A Magyar Kupa országos főtáblájára a megyei selejtezők során a Dunavarsány (1–0), a PILE-Szántó SE (6–1) és a Nagykáta (3–0) testén át vezetett az útja. A mostani bajnokságban már hat meccset játszott a PLK, mivel a kupahétvégére kiírt összecsapását előrehozottan, szeptember 4-én lejátszotta, és akkor 1–1-es döntetlent ért el a Veresegyház ellen, hazai pályán. A mögöttünk hagyott hétvégén a Biatorbágy 2–1-es győzelemmel „vágott vissza” a pilisieknek a fentebb taglalt 2014-es Amatőr-kupa-döntős vereségért – ez a meccs is 2–1-es eredményt hozott. Így kupaellenfelünk négy döntetlennel és két vereséggel, nyeretlenül, négy ponttal a 14. helyen áll a 16 csapatos mezőnyben. A csapat gólkülönbsége 8–15, ami nagyrészt a nyitányon, Dunakesziben elszenvedett 6–0-s vereségüknek köszönhető. De hogy nagy küzdő Halgas Tibor csapata, arra is van példa, hiszen szeptember 8-án, az általa előzőleg a kupából búcsúztatott Nagykáta ellen 2–5-ről egyenlített ki 5–5-re úgy, hogy a 78. és a 89. perc között három gólt szerzett. A jelenlegi házi gólkirály a háromgólos Maka Alex, a csapat legismertebb játékosa pedig Rása Gergő, aki a REAC és a Pápa színeiben az NB I-ben is játszott (összesen 29 alkalommal), de volt a Videoton igazolt játékosa is, és több évet lehúzott az NB II-es Vácban. Ugyancsak jól cseng a maholnap 38 éves Páles Tamás neve, aki a Vác színeiben szerepelt az élvonalban, igaz, már 13 évvel ezelőtt, de a Szolnok, az Integrál DAC, a BKV Előre, a Vác és a Tatabánya színeiben 175 NB II-es meccset is játszott.

Az imént már szót ejtettünk a pilisiek edzőjéről, Halgas Tiborról, aki a kisvárdai trénerhez, Miriuta Lászlóhoz hasonlóan szintén futballozott a Ferencvárosban – no, meg a Videotonban is. A pilisi klub színe a nekik alighanem tetsző zöld-fehér.


Következő mérkőzés
Ferencvárosi TC
Kisvárda Master Good
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló