Bátran, de nem ész nélkül

2019-03-15 15:20:57
Kisvárda FC

Alakulhat úgy az újpesti meccs, hogy az egy pont is bravúr lenne, a győzelem pedig csodálatos.

A Honvéd ellen sikerült megszakítani a rossz sorozatot, és a harmadik egymás elleni bajnokin már pontot szerzett a 2017-es bajnok ellen a kisvárdai csapat. A következő két meccsen az a két fővárosi legénység lesz a várdaiak ellenfele (előbb az Újpest, majd a válogatott szünet után a Ferencváros), amelyekkel szemben ugyancsak pontatlan még a bajnokságban az újonc. A Honvéd elleni 1–1 nem okozott osztatlan örömet csapatunk háza táján, kérdés, a Szusza-stadion milyen érzést váltana ki a vendégekből egy esetleges döntetlen.

„Ha pontot szereznénk szombaton Újpesten, az számunkra nem lenne rossz teljesítmény, persze döntetlen esetén alakulhat úgy a mérkőzés, hogy az ember elégedett az egy ponttal, illetve úgy is, hogy nem igazán – adott feleletet Dajka László, a Kisvárda Master Good vezetőedzője. – A győzelem csodálatos lenne, de tisztában vagyunk a helyzetünkkel, ezért tudjuk, nagyon nehéz mérkőzés vár ránk, főleg annak tudatában, hogy a legutóbbi vereség hatására alighanem felpaprikázott ellenféllel találjuk majd magunkat szemben. Nem az a feladatunk, hogy az ellenfélnél történtekkel foglalkozzunk, hanem hogy megfelelően felkészítsük a csapatot, és olyan teljesítményt nyújtson a csapat, ami elegendő lehet a pont vagy pontok szerzéséhez.”

Az utóbbi meccsek teljesítménye azért arról is árulkodott, hogy a várdaiaknak nincs különösebb félnivalójuk. Ez arra is feljogosítja a csapatot, hogy a Megyeri úton is bátor futballal rukkoljon elő?

„A bátor játékra szükség van, de ész nélküli, buta futballra, olyanra, amellyel területet adnánk a hazaiak gyors embereinek, olyanra nem – így Dajka László. – Szervezettnek kell lennünk, és amikor lehetőség van rá, akkor feljebb tolni a védekezésünket. A mostani futball olyan játék lett, amikor periódusonként változik a mérkőzés képe, olykor egyik, máskor a másik csapat játszik kisebb-nagyobb fölényben. Fel kell készülnünk mindkét esetre, a pontszerzéshez nyilván gólt is kell szereznünk, tehát olykor fel kell vállalnunk a támadójátékot, és nagyon bízom benne, hogy ez meghozza majd az eredményét.”

Ene Kornél eltiltása letelt és a deréksérülése is a múlté, az egyik hét eleji edzésen kisebb agyrázkódást szenvedett Sassá is rendelkezésre áll. Nem úgy, mint a műtét után lábadozó Anderson Pico, Mihajlo Rjasko és Délczeg Gergely.


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-30 14:30
OTP Bank Liga, 26. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
MTK Budapest
2-1
2-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024-03-17 17:30
OTP Bank Liga, 25. forduló