Babát ringatott, szívecskét rajzolt, telefonált

2020-03-03 15:30:47
Kisvárda FC

Sassá már régóta készült a mostani műsorszáma előadására, és végre jött a gól is!

A gól kihozza annak szerzőjéből a feszültséget. Pláne, ha a mérkőzés hajrájában születik, egy hosszabb eredménytelenebb időszakot lezárva. Láthattuk mindezt Sassánál, csapatunk Paks elleni első találatának szerzőjénél is, aki a lelátó felé szaladva képzeletben odagondolt csecsemőt ringatott a karjában, szívecskét rajzolt a levegőbe és telefonálást is imitált.

„A lelátón ott ültek a szeretteim, a családom és a feleségem családja is, örülök, hogy a szemük láttára sikerült betalálnom, persze, hogy feléjük futottam – mondta a két keddi edzés között Sassá, csapatunk brazil támadója. – Nincs arról szó, hogy gyermeket várna a feleségem, de tény, régóta tartogattam már ezt a gólörömet. Amikor legutóbb, 2018 decemberében Diósgyőrben betaláltam, akkor még egy hónap volt hátra a párom terhességéből, készültem egy, a labdát a mez alá helyezős gólörömre, de akkor Lucas a gól után nyomban letepert, és meghiúsította azt. Azóta nem volt alkalmam előadni a műsorszámot, most viszont kijött rá a lépés.”

Maga a gól nem volt mindennapi, nálunk – Claudiu Bumbáéval egyetemben – pályázik a forduló dobogós találatai közé, igaz, jelentős a konkurencia, hiszen szép találatok születtek a 23. játéknap során. De hogyan is történt mindez?

„Bohdan Melniktől kaptam a labdát, és bár a szemem sarkából érzékeltem, hogy Lucas is megjátszható a tizenhatoson belül, ösztönösen a másik irányba fordultam – így az örökké mosolygós szélső. – A védő arra készült, hogy kapitányunkhoz passzolok, így lépett egyet kifelé, előttem viszont megnyílt az út befelé. Mivel lövésből lesz a gól, célba vettem a kaput, nagy igyekezetemben pedig a támaszkodó, jobb lábam is kifordult, de így is sikerült ballal jól eltalálnom a labdát. Tény, adós voltam már ezzel a találattal, türelmetlen is voltam annak hiányában, de talán most beindulok.”

Ahhoz, hogy gólt lőjön az ember, játékpercekre és bizalomra is szükség van. Sassát ebben a bajnokságban 12-szer, kisvárdai ittléte során összesen 27-szer csereként küldte pályára a mindenkori edzője – mindkét kategóriában klubrekordernek számít. Lehet azonosulni ezzel a helyzettel?

„Nehezen, hiszen minden futballista játszani szeretne – vallott színt csapatunk 7-ese. – Szeretném elérni, hogy legalább mondjuk négy meccsen át éljen velem szemben a bizalom, hogy megmutathassam, több van bennem. Úgy tűnik, az edzőváltás nekem jót tett, egy-egy meccsen belül is több esélyt kapok, mint korábban, és a Kaposvár ellen sikerült két gólpasszal bizonyítanom, most pedig végre jött a gól is. Bízom ennek a sorozatnak a folytatásában.”

Sassá és a csapat legközelebb szombaton adhat számot tudásáról, 17 órától a DVSC otthonában, a Nagyerdei Stadionban lép pályára a Kisvárda Master Good.


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-30 14:30
OTP Bank Liga, 26. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
MTK Budapest
2-1
2-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024-03-17 17:30
OTP Bank Liga, 25. forduló