Azért vannak itt, hogy bírják a feszültséget

2018-05-04 19:54:23
Kisvárda FC

A hajrá izgalmai közepette a kisvárdai futballisták számára a Soroksár elleni hazai mérkőzés következik.

Kizöldült. Nemcsak a természet, hanem a kisvárdai futballcsapat licencfeltételei melletti, eddig hiányos szempontok is. Úgyhogy adminisztratív akadálya már nem lehet az NB II-es szabolcsi futballcsapat feljutásának, most már „csak” annyi kell, hogy az öt fordulóval a vége előtt meglévő hétpontos előnyből maradjon meg legalább egy a zárásra is.

A szerdai dorogi vereséget (0–1) követően vasárnap (kezdés 17 órakor) hazai pályán léphet ezügyben a Várda, ellenfele a Soroksár lesz. Az egyedüli olyan csapat a hátralévő ellenfelek közül, amelyik nem a bennmaradásért vagy épp a bajnoki címért harcol, hanem beágyazódott a középmezőnybe.

– Ettől függetlenül nyilván a Soroksárnak is vannak még céljai ebben a bajnokságban, és nem esünk abba a hibába, hogy ne készülnénk fel komolyan belőle – mondta Kondás Elemér, a Kisvárda Master Good vezetőedzője. – A Dorognak is megadtuk a kellő tiszteletet, de nem úgy alakultak a dolgaink, hogy azt a mérkőzést meg tudjuk nyerni. Lezártuk az akkor történteket, megbeszéltük, hogy miből kell okulnunk. Egyértelmű, hogy a támadójátékban kell többet tennünk, mert szerdán egy-két helyzetet leszámítva nem tudtunk veszélyesek lenni a kapura.

Most, hogy szorosabbá vált egy picit az élmezőny és egymást érik a mérkőzések, a mentális vagy a fizikai nyomás nagyobb a csapaton?

– Mindkettő, hiszen a hajrá mindig tartogat feszültségeket és valóban sok meccset is játszottunk az elmúlt hetekben – felelte a vezetőedző. – A frissességre megpróbáltunk odafigyelni, hiszen meccsről meccsre cserélődtek a játékosok, a feszültségről pedig annyit, hogy azért vannak itt ezek a játékosok, hogy azt is bírniuk kell. A Nyíregyháza ellen kétgólos, a Dorog ellen csak szimpla hátrányba kerültünk az első félidőben, jó lenne, ha most nem kellene az eredmény után futnunk, és nem követnénk el azokat a hibákat, amelyekkel gólokhoz segítettük az ellenfeleket. Az adódó lehetőségeket pedig kíméletlenül ki kell használnunk.

A két csapat őszi mérkőzését 1–0-ra nyerte Soroksáron a Kisvárda, akkor gólnélküli állásnál a várdaiak kapusa, Zöldesi Illés két tizenegyest is kivédett, a hajrában pedig Mihajlo Rjasko szerezte a győztes gólt.


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-30 14:30
OTP Bank Liga, 26. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
MTK Budapest
2-1
2-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024-03-17 17:30
OTP Bank Liga, 25. forduló