Az ollózós és a jubiláló

2018-04-18 05:48:42
Kisvárda FC

Horváth Zoltán nem Ronaldót másolta, Lucas Bertucci igen csak meglepődött.

Horváth Zoltánt a ritkán látható gólja, Lucas Bertuccit a jubileuma miatt ünnepelték a Kisvárda Master Good–Budafok NB II-es meccs (4–2) előtt, alatt és után.

– Sokan mondták, hogy hasonlított a gólom ahhoz, amilyet Cristiano Ronaldo szerzett a Real Madrid színeiben a Juventus elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntőben – mondta a második helyen álló Kisvárda immár 12 gólnál tartó támadója, Horváth Zoltán. – Nem nagyon elemeztem a portugál klasszis gólját, élőben nem is láttam, csak felvételről. A törökországi edzőtáborban az egyik ukrán csapat ellen szereztem hasonlót, amely talán azért volt különlegesebb, mert messzebbről, a tizenhatoson kívülről lőttem. Nem az én tisztem, hogy megítéljem, melyik volt a szebb, minden ilyen gólnak tudok örülni, hiszen ritkán ér el hasonlót az ember. Az pedig külön öröm, hogy a győzelem szempontjából fontosnak bizonyult, hiszen a meccsen az volt az első találat.

A várdaiak csapatkapitánya, Lucas Bertucci már a mérkőzés előtt meglepődött, hiszen a csapatok kivonulása után a kisvárdai szurkolói csoport, a Várkerti Vitézek képviselői adtak át számára egy névre szóló, 100-as számmal ellátott mezt, utalva arra, hogy a brazil-magyar játékos a múlt szerdán, Gyirmóton a századik bajnoki meccsét játszotta várdai színekben.

– Nemrégiben beszéltünk róla Erős Gáborral, a csapattársamból lett pályaedzőnkkel, hogy már közelíthetek a századik meccshez, akkor utána is néztem ennek, de arra nem gondoltam, hogy Gyirmóton már túl is jutottam a jubileumon – mondta Lucas Bertucci. – Nagyon meglepett a szurkolók gesztusa, köszönöm is nekik, jól esik, hogy így elfogadtak, hiszen valahol értük is játszik az ember. Egyik csapatomnál sem értem el a százas határt, a Lokiban volt még sok meccsen, de ott is inkább a második csapatban.

A 28 éves középpályás teljesítményéről mindent elárul, hogy kihagyhatatlan embere a csapatnak, de egykori csatárként biztos bosszantja, hogy a mostani bajnokságban még nem szerzett gólt.

– Bosszant, pontosabban csak bosszantott, mert nem akarok ezen görcsölni, elengedtem már ezt a történetet – így Lucas. – Ebben a háromvédős rendszerben közelebb játszom a hátvédsorhoz, ezért ritkábban érek a kapu elé. Korábban azért bajnokságonként szereztem legalább három-négy gólt, de most már azt sem bánom, ha egész tavasszal nem találok be, csak jussunk fel.


Legutóbbi mérkőzés
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló