Az erőt most kell megszerezni

2020-05-09 13:19:56
Kisvárda FC

Bódog Tamás vezetőedző nyilatkozott a közös felkészülés első hetéről.

Májusban fura ilyet leírni, de ettől még tény: véget ért az alapozás első hete. Csapatunk hétfőn kezdte el a közös munkát a bajnoki folytatásra, miután kiderült, hogy május 30-án lépünk ismét pályára, a 26. fordulóban az Újpest lesz az ellenfelünk hazai pályán.

„Nem szeretem azt a kifejezést, hogy alapozás, de valóban, a mostani időszakot egyértelműen nevezhetjük felkészülésnek – mondta el Bódog Tamás, a Kisvárda Master Good vezetőedzője. – Az elmúlt héten, de még a következőben is azt a terhelést akarjuk szimulálni, amit a bajnokság folytatása során egy hónapon keresztül kapnak majd a játékosok. Kemény időszak lesz, nyolc meccset kell játszanunk, úgyhogy terhelés tekintetében sokat kapnak a futballisták. Amikor letelik ez az időszak, utána lesz két hetünk arra, hogy gyorsítsuk a csapatot, illetve taktikailag is felkészítsük a folytatásra. Egyelőre azonban ott tartunk, hogy az erőnlétet kell arra a szintre emelni, ahol a kényszerszünet előtt tartottunk.”

A DVSC ellen betervezett edzőmérkőzés ugyan elmaradt, de a kisvárdai játékosok nem maradtak meccsterhelés nélkül, hiszen a hetet a szombat délelőtti egymás közötti játék zárta.

„A héten elvégzett kemény munka fényében szenzációsan játszottak a fiúk, élvezet volt nézni a pályán történteket, holott mindenki nagyon fáradt volt, de mentek és tették a dolgukat – dicsérte meg a keret tagjait Bódog Tamás. – Nagy elismerés jár a játékosoknak azért, ahogy dolgoznak. Nyilván az is jót tett a munkamorálnak, hogy most már mindenki látja a célt, tudjuk, hogy mikor folytatódik a bajnokság, mikorra kell időzíteni a formát. Az a bizonytalanság senkinek nem volt jó, amikor úgy kellett edzenünk, hogy senki nem mondott semmit. Nem lesz egyszerű, mert más bajnokságokban szereplő játékos sincs teljesen hozzászokva ahhoz, hogy egy hónap alatt lejátsszon nyolc meccset, de bízunk abban, hogy megfelelően fel tudunk készülni a folytatásra. Egy biztos, az erőt most kell megszerezni, hiszen ahogy beindulnak a meccsek, gyakorlatilag csak az utazásra és a regenerálódásra lesz időnk. A hozzáállás parádés, a stáb is hozzáteszi a magáét, úgyhogy nagyon együtt vagyunk.”

A két újítás közül az egyikkel, az ivószünettel már találkozhattunk, az öt cserélési lehetőség (amelyet maximum három időpontban lehet elvégezni, nem beleszámítva az ivószüneteket és a játékrészek közötti szünetet) viszont abszolút újdonságot jelent.

„Azt gondolom, hogy az ivószünet észszerű, az eddig is megvolt, amikor nyári szakaszához érkezett a bajnokság – állapította meg vezetőedzőnk. – Az öt csere adta lehetőség érdekes történeteket szülhet, hiszen mondjuk az utolsó negyedórában akár három-négy friss embert is a pályára lehet majd küldeni. Mindez a játék képét is megváltoztathatja, a nézőknek is izgalmas lehet, mármint azoknak, akik a televíziók előtt követik majd a meccseket, hiszen csak úgy lehet… Nagyobb figyelmet igényel ez a helyzet, mert az ellenfél változtatásaira is minél gyorsabban kell reagálni. Ilyen sűrű menetrend alkalmával másként befolyásolja majd az öt csere lehetősége a mérkőzéseket, mintha csak három lenne.”


Következő mérkőzés
Ferencvárosi TC
Kisvárda Master Good
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló