Az első, aki otthonában verte az elsőt

2018-05-25 20:57:06
Kisvárda FC

A félidő elején kapott gólok ellenére bravúros eredményt ért el a Várda a bajnok otthonában.

Az a legjobb, ha az NB I-hez NB I-es körülmények között alkalmazkodik a kisvárdai csapat. Az MTK-é kétségtelenül azok, mind a keret összetételét, mind pedig a feltételeket, különösen a stadiont tekintve.

A két feljutó csapat pénteki mérkőzésére a kisvárdai sorok alaposan megrövidültek, a keretből heten is kiestek sérülés vagy eltiltás miatt, így a kispadon olyan abszolút újoncok is bevetésre vártak, mint Szőr Levente, Mikola Hats vagy éppen a Kazincbarcikán már bemutatkozott, de az előbbi két játékosokhoz hasonlóan U19-es Kovácsréti Márk.

A kezdeti megilletődöttségéért és a hazaiak labdajáratásáért nagy árat fizetett a Várda, hiszen az MTK addig-addig futtatta a labdát, mígnem Kanta József a kapuba lőtt. Aztán felbátorodtak a vendégek, Sergiu Oltean 22 méteres lövését Bese Balázs és a léc közös erővel hárította, Lucas Bertucci kísérlete a blokkról pattant az alapvonalon túlra. Az ötödik szöglet után pedig a vendégek éppúgy eldugták a labdát, ahogy ellenfelük tette az elején, az akciót az MTK-specialista Lukács Rajmond (ő szerezte hazai pályán a bajnok elleni győztes találatot) találata zárta – nem érdemtelenül egyenlített a Kisvárda, még úgy is, hogy közben az MTK szerzett egy les miatt meg nem adott szabályosnak tűnő gólt.

A második félidő elején megint az öltözőben maradt a Kisvárda, így gólt kapott, de ismételten sikerrel támadott az egyenlítésért, amely Lucas góljával jött össze. A csapatkapitány a vezetést is megszerezhette volna az addigra már a Vass Patrik két műesésért kapott sárga lapja miatt tíz emberrel játszó hazaiak ellen, de 16 méterről fölé lőtt. Mégis övé volt a kulcsmozdulat, mert kiugratásával Brana Ilics a kapuig gyalogolt, és góljával a Kisvárda lett az egyedüli csapat ebben a sorozatban, amely saját pályáján legyőzte a bajnokot.

NB II: 37. forduló

MTK Budapest–Kisvárda Master Good 2–3 (1–1)

Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1740 néző, v.: Szőts (Bornemissza, Huszár).

MTK: Bese – Katona M., Balogh B., Gengeliczki, Deutsch B. (Bori, 26.) – Vass Á., Schäfer (Borbély B., 77.) – Vass P., Kanta J., Hrepka (Szuhodovszki, 80.) – Lencse. Vezetőedző: Feczkó Tamás.

Kisvárda: Zöldesi – Vári B. (Zanko, 89.), Rjasko, Jánvári – Lucas – Melnik, Oltean, Misic (Kovácsréti, 93.), Protics – Lukács R. (Heffler N., 73.), Ilics. Vezetőedző: Kondás Elemér.

Gól: Kanta J. (1–0) az 5., Lukács R. (1–1) a 44., Lencse (2–1) a 47., Lucas (2–2) a 63., Ilics (2–3) a 81. percben. Kiállítva: Vass P. a 74. percben

Percek, események

5. perc: Schäfer gurított vissza jobbról, középen Kanta József 15 méteres lövése Rjaskón megpattanva és Zöldesi kezét is érintve vágódott a jobb alsó sarokba, 1–0.

44. perc: Vári Barnabás pöckölte vissza a labdát Lucasnak, akinek 18 méteres lövését Bese kiütötte, a kipattanóra érkezett Lukács Rajmond, és 5 méterről a kapu közepébe fejelte, 1–1.

47. perc: Kanta József indított a jobb oldalon Vass Patrikot, akinek középre passzolt labdáját Lencse 6 méterről ballal a jobb felső sarokba lőtte, 2–1.

63. perc: Misic baloldali beadása után Katona Máté lábán felperdült, úgy lett jó Lucasnak, aki 10 méterről jobbal kapásból a léc alá lőtte, 2–2.

74. perc: Vass Patrik tolta meg a labdát a becsúszó Rjasko mellett a tizenhatoson belül, majd elesett mellette. A játékvezető felmutatta a sárga lapot műesésért az MTK játékosának, akinek ez a második ilyen figyelmeztetése volt, hiszen az elsőt is szimulálásért kapta, így a kiállítás sorsára jutott.

81. perc: Lucas indította a bal oldalon kiugró Ilicset, aki 12 méterről a kapu bal oldalába lőtte a labdát, 2–3.


Következő mérkőzés
Ferencvárosi TC
Kisvárda Master Good
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló