A vírus miatt nincs több halasztás

2020-08-26 21:46:18
Kisvárda FC

A Magyar Labdarúgó-szövetség elnöksége további szigorításokat vezetett be az NB I-es csapatokkal szemben.

„Az MLSZ elnöksége az NB I-es klubokkal történt egyeztetést követően augusztus közepén szigorította a szervezési és egészségügyi előírásokat a férfi élvonalbeli bajnokságra vonatkozóan. Ezzel segítve elő, hogy az NB I-es keretek tagjai közül a lehető legkevesebben kapják el a koronavírust” – olvasható a szovetseg.mlsz.hu oldalon.

A szervezet öt pontban fogalmazta meg a szigorításokat:

1. Az élvonalbeli kluboknak járványügyi felelőst kellett kinevezniük.
2. Központi tesztrendszer keretében minden bajnoki mérkőzés előtt legfeljebb 72 órával PCR-tesztet kell elvégezni a meccsen résztvevő valamennyi sportszakemberen. Az elvégzett tesztekről nyilvántartást kell vezetni, az eredményekről az MLSZ folyamatos tájékoztatást kap.
3. Minden mérkőzés szervezésekor sportzónát kellett kijelölni, amelynek használata és az abba történő belépés szigorú szabályok szerint történik.
4. A játékosokkal közvetlenül nem érintkező, de akár a mérkőzések között is a sportzónában dolgozó személyzetre szigorú higiéniai előírások és megelőző intézkedések vonatkoznak.
5. Az MLSZ vezetősége már jelezte a klubok felé, hogy módosulnak a szabályzatok, annak érdekében, hogy a jelenlegi, speciális helyzetben a lehető legkisebb késedelemmel lehessen megrendezni a bajnoki és a Mol Magyar Kupa mérkőzéseit.

Hozzátették továbbá: az MLSZ elnöksége mostantól koronavírusos fertőzés miatt nem engedélyez halasztást, kivétel csapatonként egy-egy alkalommal, és az új időponton már nincs lehetőség változtatni.„Ezentúl az NB I-ben és Magyar Kupában szereplő csapatok kereteinek és stábtagjainak minden mérkőzés előtt három nappal PCR-teszten kell részt venni, az eredményekről pedig tájékoztatni kell az MLSZ-t – ebbe az NB III-as fiókcsapatok játékosai is beletartoznak, amennyiben visszatérnek az élvonalba.


Következő mérkőzés
Ferencvárosi TC
Kisvárda Master Good
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló