A presztízs miatt is nyerniük kellene

2018-06-01 11:17:41
Kisvárda FC

A feljutó kisvárdai csapat a biztos kieső és sereghajtó Sopron ellen zárja a bajnokságot.

Az első kérdés az volt a Kisvárda Master Good–Soproni VSE NB II-es mérkőzés kapcsán, hogy egyáltalán megrendezik-e. Merthogy a másodosztályból papíron már hetekkel ezelőtt kiesett hűség városi csapattól olyan hírek érkeztek, hogy február óta nem kaptak fizetést a játékosok, akik aztán felszámolási eljárást kezdeményeztek a klubot üzemeltető gazdasági társaság ellen.

Aztán a soproniak csak kiálltak a múlt heti, ZTE elleni hazai mérkőzésükre, merthogy a szövetségtől is kaptak egy kis gyorssegélyt, és a vasárnapi (kezdés 17 órakor) zárómeccs sincs veszélyben, mert a soproniak keresztülutazzák az országot, és pályára lépnek.

Ha az MTK–Kisvárda mérkőzésről azt lehetett állítani, hogy két, már NB I-es csapat lépett pályára, akkor a mostanira az az igaz, hogy egy élvonalbeli játszik egy NB III-assal?

– Hiba lenne, ha ezt így gondolnánk, és nem is merünk ilyesmit állítani – felelte Kondás Elemér, a kisvárdaiak vezetőedzője. – Tudjuk, hogy az ellenfélnél sok a gond, de becsületből kiállnak erre a mérkőzésre is, és teher nélkül, felszabadultan játszhatnak. Nekünk pedig a klub presztízse és az egyéni ambíciók miatt sem engedhető meg, hogy esetleg félvállról vegyük a mérkőzést. Az csak természetes, hogy meg szeretnénk nyerni az összecsapást, ami által szépen búcsúzhatnánk szurkolóinktól.

A célt, a feljutást már két hete teljesítette a Várda, és az MTK elleni múlt pénteki győzelemmel (3–2) azt is igazolta, hogy nem eresztett még le. Ezen a héten is még a szokott volt a menetrend vagy egy kicsit már a pihenőre is gondoltak a csapatnál?

– A megszokott rendben készültünk, annyi volt a változás, hogy szerdán kettő helyett csak egy edzés szerepelt a programban – így Kondás Elemér. – A csapat összetételét illetően nagy mozgásterünk nincs, hiszen a sérültjeink állapota nem javult, sőt, azóta Hej Viktort porcsérülés miatt meg is kellett műteni és Sergiu Oltean szerepeltetése is kérdéses. A legutóbbi hiányzók közül egyedül az eltiltott Papucsek Barna térhet vissza, igaz, ezúttal Matija Misicre nem számíthatunk az öt sárga lapja miatt. Úgyhogy nagyjából ugyanúgy néz majd ki a csapat, mint az MTK ellen, remélem, mindez a játék minőségére is igaz lesz.

A találkozó egyik érdekessége, hogy Gaál Gyöngyi személyében hölgy játékvezető fújja majd a sípot, ő korábban már a férfi NB I-ben is bemutatkozott.


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-30 14:30
OTP Bank Liga, 26. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
MTK Budapest
2-1
2-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024-03-17 17:30
OTP Bank Liga, 25. forduló