A nehezebb utat választottuk

2019-04-28 00:18:01
Kisvárda FC

Vezettünk, mégis kikaptunk a sereghajtó ellen, így nem lesz egyszerű a befejezés.

De ki a csapatkapitány?

Merthogy az eltiltott Lucas személyében nemcsak a középpálya egyik motorja esett ki, hanem a karszalag mindenkori viselője is, akit ilyen értelemben is pótolni kellett. A választás végül Gosztonyi Andrásra esett, míg Lucas posztján Ene Kornél jutott szerephez – ez volt az egyetlen változás a múlt heti összeállításhoz képest.

A tavaszra feltámadt Haladás ellen adott volt a feladat, egy esetleges győzelemmel elvileg eltávolodhatott a csapat a kieső helyektől. Ennek megfelelően jó volt a kezdés, hamar megszerezte a vezetést a Kisvárda. Az eredetileg bal szélen játszó Gheorghe Grozav egy szöglet után maradt a jobb oldalon, és a Bohdan Melniktől kapott labdával a tőle megszokott módon befelé húzott, és kilőtte a rövid, azaz a bal alsó sarkot.

Gólra pedig jött a gól – azaz jött volna, mert Horváth Zoltán hiába fejelt a léc alá, az asszisztens jelezte a lest, mint kiderült, jogosan. A Haladás pedig újítani tudott, és szemvillanás alatt megfordította az eredményt. Az első gól előtt Pavlo Lukjancsuk feleslegesen szabálytalankodott a tizenhatoson belül, az ily’ módon kapott büntetőt Priskin Tamás váltotta gólra.

Nem kellett várni sokat az újabb találatra sem, ami – fájdalom – ismét a hazai kapuba esett. Galin Ivanov fejese után Felipe kétszer még nagyot hárított, ám a labda maradt Rui Pedro előtt, aki nem kegyelmezett. Két olyan játékos vette be a kisvárdai kaput, aki nemrég még a Fradiban futballozott, és az egész tavaszi szezonban nem volt arra példa, amire most kevesebb mint fél óra alatt, vagyis, hogy hazai pályán egyetlen meccsen két gólt is kapjon a várdai csapat.

Hogy Grozavot miért nem foglalkoztattuk többször, az továbbra is talány maradt, pedig ha megkapta a labdát, a román szélső minden megmozdulása életveszélyes volt. Ahogy a második félidő elején is, amikor nem tudta átpöttyinteni a labdát az elé vetődő Király Gáboron. A válogatott rekorder kapus szünet után jócskán kapott feladatot, és ember volt a vártán, akadt olyan akció, amikor kétszer is nagyot mentett. Grozav számára egy húszméteres szabadrúgás kínált újabb esélyt, hogy bevegye a kapuját, de célt tévesztett, Bohdan Melnik lövését pedig Király védte. Közben a Szombathely is elszaladt kétszer a hazai kapuig, de mivel a kontrák nem végződtek góllal, a legvégéig megmaradt az esély az egyenlítésre. Grozav újabb lövése azonban célt tévesztett, ahogyan az utolsó beívelésből Anton Kravcsenko fejese is.

A korábbi két körben a Puskás Akadémia, DVTK, MTK és Haladás elleni veretlenségi sorozat tartotta életben a kisvárdai csapatot, a széria csaknem teljes egész véget ért, de az utolsó lépcsőfokban megbotlott a csapat. A többi eredmény alakulásával ezen a felületen sosem foglalkoztunk, ahogy most sem tesszük, legyen elég annyi, minden maradt a régiben. Egy dologban azért megegyezhetünk: a nehezebb utat választottuk a bennmaradás kiharcolása érdekében.


OTP BANK LIGA: 30. FORDULÓ

KISVÁRDA MASTER GOOD-HALADÁS 1–2 (1–2)

Várkerti Stadion, 2620 néző, v.: Erdős (Szert, Vígh-Tarsonyi – Szőts, Pillók)

KISVÁRDA: Felipe – Melnik, Beriosz, Kravcsenko, Lukjancsuk (Protics, 82.) – Karaszjuk, Ene (Ilics, 67.) – Gosztonyi (Hugo Seco, 72.), Cukalasz, Grozav – Horváth Z. Vezetőedző: Dajka László

HALADÁS: KIrály G. – Habovda, Jagodics M., Németh Milán, Mohl (Tamás L., 76.) – Dausvili – Bamgboye, Holodjuk (Holdampf, 71.), Rui Pedro, Ivanov – Priskin (Ofosu, 65.). Vezetőedző: Horváth Ferenc

Gólszerző: Grozav (1–0) a 11., Priskin (11-esből, 1–1) a 24., Rui Pedro (1–2) a 28. percben

A gólok története

11.perc: Melnik végezte el gyorsan a szabadrúgást a félpályánál, átadásából Grozav jobbról befelé cselezett, majd 18 méterről ballal, laposan a bal sarokba lőtte a labdát, 1–0..

24.perc: Bamgboye került lépéselőnybe Lukjancsukkal szemben, aki úgy döntött, hogy a köztük meglévő súlykülönbség ellenére megpróbálja lebirkózni a Haladás szélsőjét. Nem sikerült, lepattant róla, de legalább közben szabálytalannak tűnt, így nem lehetett nem megadni a tizenegyest, amit Priskin úgy váltott gólra, hogy a jobbra vetődő Felipe mellett a kapu közepébe gurította a labdát, 1–1.

28.perc: Holodjuk jobboldali beadása után Ivanov fejelhetett 5 méterről kapura, Felipe bravúrral védett, de a labda így is csaknem a gólvonal mögé vágódott, a kapus újra kiütötte, éppen Rui Pedro elé, aki igazított rajta egyet, majd 4 méterről a kapu jobb oldalába bombázta, 1–2.


Következő mérkőzés
Kisvárda Master Good
Debreceni VSC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-03-30 14:30
OTP Bank Liga, 26. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
MTK Budapest
2-1
2-0
Kisvárda Master Good
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion
2024-03-17 17:30
OTP Bank Liga, 25. forduló