A legfontosabb hasonlóság: nyertünk

2020-08-31 00:32:23
Kisvárda FC

A korán szerzett kétgólos előny kitartott, így továbbra is sikeres helyszínünk a Hungária körút – HELYSZÍNI BESZÁMOLÓ

Az esztendő legmelegebb napjának beharangozott vasárnapon nem úgy készült a Kisvárda Master Good, hogy meg akarna fázni a Budapest Honvéd Hungária körúti otthonában, ahova egyébként is nyerni jár. Az edzők személye miatt is érdekes presztízsmeccsre a nyáron igazolt futballisták közül Niko Datkovic a védelemben, Jaroslav Navrátil pedig a támadósor jobb szélén kapott helyet, a másik szárnyon bevethető Driton Camaj debütálására még várni kell,

A kisvárdai gólokért viszont nem kellett sokat böjtölni. Öt perc sem kellett az első találathoz, és csak bő negyedóra a másodikhoz – Sztavrosz Cukalasz és az első gól előtt a gólpasszt jegyző Fernando Viana is a végletekig kijátszott akciók végén találtak be. Idő sem volt azonban megemészteni a kétgólos vezetést, amikor Cukalasz lábáról sajnos a másik kapuba is becsorgott a labda, így szépített a Honvéd. Az csak egy pillanatra jutott eszünkbe, hogy tavaly februárban történt ilyesmi, amikor görög középpályásunk Mezőkövesden ide is, oda is betalált, és akkor 2–0-s vezetésünkről 2–2 lett a vége…

Ezúttal viszont még nagyobb lehetett volna az előny az első félidőt követően, csakhogy Szlobodan Szimovics két ígéretes fejese is elkerülte a kaput; Navrátil lövését lábbal védte Tomás Tujvel; Szimovics újabb veszélyes megmozdulása után pedig megint a kapus hárított. Eközben Dombó Dávidnak csak a hazaadások megjátszása adott elsősorban munkát – és ez így maradt a meccs végéig.

Mivel kimaradtak a helyzetek, a második félidőben is akadt még izgalom, főleg, hogy csapatunk szünet után kicsit bennragadt az öltözőben. A néhány alapemberét nélkülöző, csütörtök késő este még Európa-liga-meccset játszó Honvéd így mezőnyfölénybe került, de csak meddőbe, mert helyzetekig nem jutott el – másként: jól zárt a vendégvédelem. Az összefoglaló készítőinek ebben a játékrészben is a mi játékosaink adtak munkát, csakhogy Hej Viktor lövése elsüvített a kapu előtt, miként Lucas távoli próbálkozása is elkerülte a kaput. Pedig csapatkapitányunk zsinórban a harmadik Honvéd elleni idegenbeli meccsén is „csengethetett” volna. A végén Sassá nem találta el a labdát az ötösön, így még ki kellett böjtölni a négyperces ráadást, ami előtt Baranyai Ádám lába kapott görcsöt, így őt le kellett cserélni.

Volt tehát hasonlóság a mostani és néhány korábbi meccsünk között, a legfontosabb azonban, hogy ötödször is nyerni tudtunk az Új Hidegkuti Nándor Stadionban, zsinórban negyedszer a Honvéd ellen. A két, a meccs előtt a tabellán még pont nélküli csapat közül tehát nekünk sikerült elmozdulni hátulról.

Várjuk a jó folytatást a Puskás Akadémia elleni pénteki, hazai meccsen is!


OTP BANK LIGA: 3. FORDULÓ

BP. HONVÉD–KISVÁRDA MASTER GOOD 1–2 (1–2)

Új Hidegkuti Nándor Stadion, 2183 néző, v.: Farkas Á. (Tóth V., Medovarszki J. – Andó-Szabó, Erdős)

HONVÉD: Tujvel – Mezgrani, Batik, Lovric (Kamber, 25.), Uzoma – Hidi P. (Gale, a szünetben) – Cipf, Gazdag, Zsótér – B. Traoré (Tóth-Gábor, 78.), Ugrai. Vezetőedző: Bódog Tamás

KISVÁRDA: Dombó – Hej, Datkovic, Rubus, Baranyai Á. (Melnik, 85.) – Lucas, Szimovics – Navrátil (Bumba, 68.), Cukalasz, Kovácsréti (Sassá, a szünetben) – Viana. Vezetőedző: Supka Attila

Gólszerző: Cukalasz (0–1) az 5., Viana (0–2) a 17., Cukalasz (öngól, 1–2) a 19. percben


A gólok története

5. perc: Navrátil pörgette tovább a jobb oldalon a labdát Vianához, aki kiugratta a mellette futó Cukalaszt, ő elhúzta a kapus mellett a labdát, majd 8 méterről, jobbal, éles szögből a jobb alsó sarokba gurította, 0–1.

17. perc: Kovácsréti szöktette Navrátilt, aki középről balra, a leshatárról induló Vianához passzolt. Brazil csatárunk, 8 méterről ballal lőtt, a labda pedig Tujvel kapus bal kezét érintve átcsorogva a kapu közepében kötött ki, 0–2.

19. perc: Zsótér jobboldali szöglete után Gazdag előrevetődve akarta továbbcsúsztatni a labdát, amit nem talált el, a mozdulata azonban megzavarhatta az ötös vonalán álló Cukalaszt, akinek jobb sarkáról a saját kapuja felé csorgott a labda, és Dombó a baloldali kapufánál már csak a gólvonalon túl érte el. Öngól, 1–2.


A borítófotón: Sztavrosz Cukalasz (balra) szép góllal szerzett vezetést csapatunknak

Fotó: nso.hu


Következő mérkőzés
Ferencvárosi TC
Kisvárda Master Good
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló