A hetediken az első, ami már a harmadik

2018-09-01 23:22:20
Kisvárda FC

Történelmi győzelem: először nyert az élvonalban a Kisvárda Master Good.

Hiába rendezték az OTP Bank Liga hetedik fordulójának szombati rangadóját, az Újpest–Budapest Honvéd mérkőzést néhány kerülettel odébb, az embernek az volt az érzése, hogy a teljes hazai szakma és a közélet jelentősebb része az MTK–Kisvárda Master Good újoncderbit választotta. Hiába, az emberek jobban szeretnek oda járni, ahol remek a stadion és udvarias a kiszolgálás.

A vasárnap érintett NB II-es csapatok edzői közül ott ült a lelátón Bognár György, Kis Károly és Szijjártó István, a korábbi nyíregyházi trénerek közül Sándor István és Lucsánszky Tamás, de feltűnt az edzőképzés vezetője, Szalai László – és ezzel messze nem végleges a lista. Ők valamennyien megállapíthatták, hogy ez a Kisvárda már nem az, amelyik a bajnokságot megkezdte. A csapat a másik újonc, az aktuális sorozatot remekül kezdő MTK ellen is magabiztosan lépett fel, labdát birtokolt – és szünet előtt megszerezte a vezetést.

Az 50. NB I-es mérkőzését játszó Vári Barnabás tizenegyesből elért gólja azért volt történelmi, mert az élvonalban most először jutott vezetéshez a Várda (ráadásul a meccsek első félidejében eddig nem talált be a csapat), a korábbi hat meccsen rendre futnia kellett az eredmény után. Nem állítjuk, hogy ezt a gólt fergeteges rohamok előzték meg, de látszott a vendégcsapaton, hogy mit akar játszani, és a tizenegyest megelőzően kaput veszélyeztető Brana Ilics egy-egy villanása már addig is jelezte, hogy lehet keresnivaló.

Ha már tizenegyes… A Kisvárda őszi hetedik meccsén a hetedik büntetőt is megítélték a játékvezetők, az első négyet az ellenfelek javára, most zsinórban a harmadikat a mieinknek. Épp azokban a pillanatokban erősödött fel a szél és jött meg az eső, de Vári Barnabást nem zavarta abban, hogy a szokott higgadt befejezést válassza.

A második félidőre elült a vihar és az MTK támadásai sem voltak viharosak. Pedig Feczkó Tamás edző sorra cserélte be a támadóit, de a kisvárdaiak labdabirtoklással igyekeztek érvényre juttatni akaratukat. Egy-egy fáradt játékosa helyére új erőket küldött be Dajka László, és a cserék frissességet hoztak a csapatba.

A hajrában aztán már egyértelmű fölényben játszott az MTK, de Kulcsár Tamás gólja lesről született, majd ugyanő fölé lőtte a Felipe kapus által a támadók közreműködése miatt kiejtett labdát. Így aztán ebben a bajnokságban először nem kapott gólt a Várda, persze, hogy olyan csapat ellen, amely eddigi valamennyi meccsén betalált. És el is mozdult az utolsó helyről – ez is most először történt meg a 2018-as őszi szezonban.

A siker történelmi, hiszen először nyert a Kisvárda az NB I-ben. Az MTK ellen viszont zsinórban harmadszor, május vége után pedig egymást követő második alkalommal az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.

Sok ilyen élményt kívánunk még!


MTK BUDAPEST–KISVÁRDA MASTER GOOD 0–1 (0–1)

Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1632 néző, v.: Solymosi (Berettyán, Bornemissza – Radványi, Gaál Gy.)

MTK: Kicsak – Ikenne-King, Pintér Á., Gengeliczki, Katona M. – Vass Á. – Gera D. (Torghelle, 61.), Kanta J. (Kulcsár T., 70.), Schäfer, Bognár I. (Farkas B., 78.) – Lencse. Vezetőedző: Feczkó Tamás.

KISVÁRDA: Felipe – Melnik, Ene, Vári B., Anderson Pico – Lucas, Protics – Sassá (Gosztonyi, 58.), Misic (Mitosevics, 64.), Ilics – Horváth Z. (Negrut, 82.). Vezetőedző: Dajka László

Gól: Vári B. (11-esből, 0–1) a 36. percben

A gól története

35. perc: Ilics vette célba a kaput balról, 20 méterről, lövése után Kicsakról kipattant a labda, amelyre Sassá érkezett, és öt az ötösön Pintér Ádám lerántotta. A büntetőből – már a 36. percben – Vári Barnabás a balra mozduló Kicsak mellett jobbal a jobb alsó sarokba lőtte a labdát, 0–1.

Fotó: mtkbudapest.hu


Következő mérkőzés
Ferencvárosi TC
Kisvárda Master Good
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló