A csapat nem, csak a korcsoport változott

2020-07-14 06:56:32
VLA

U15-ös csapatunk felkészülésébe tekintettünk bele.

A középső szekciós U15-ös együttesünk is gőz erővel készül az új idényre, akik az MLSZ által megrendezett U15-ös I. osztályban szerepelnek. A szakmai stáb és a csapat jól összeszokottnak nevezhető, hiszen ugyanez a keret és edzői stáb az előző szezonban az U14-es bajnokságban az előkelő 4. helyen végzett, és most egy szezonnal később korcsoportot váltanak, és vágnak neki az új idénynek a jól megszokott vezetőedzőjük Deák Béla irányításával, aki már évek óta akadémiánk dolgozója, és több utánpótlás csapatunk vezetőedzője is volt.

„Öt éve érkeztem az akadémiára, akkor az U15-ös korosztály edzője voltam – kezdte a múltidézést Deák Béla. – Az egy speciális korosztály volt, nagyon sok tehetséges játékos került el tőlünk a Honvédhoz, a Puskás Akadémiához, illetve Debrecenbe, Baráth Pétert mindenképpen megemlíteném, aki azóta standard NB I-es játékos és válogatott, valamint Benkó Lászlót, aki szintén a válogatottságig vitte. Majd a második évben is az U15-ös korosztályt vittem, ezután megkaptam azt a megtisztelő feladatot, hogy az U17-es csapatnak legyek az edzője, abból a csapatból kisvárdai színekben már bemutatkozhatott Bíró Roland, Czene Zalán, valamint Viktor Riznichenko. Tavaly az U14-es csapatnak voltam az edzője, akikkel az akadémia életében elsőként tudtunk az élvonalban szerepelni. Az idei szezonnak ugyanazzal a csapattal rugaszkodunk neki, értelem szerűen most már az U15-ös kategóriában.”

A játékoskeret szinte nem változott, az összeszokottság maximális, így minden adott egy sikeres, jó bajnoki szerepléshez. A cél a bajnoki tabella előkelő pozícióinak egyike, de a játékosok fejlődése és a mutatott játék képe is meghatározó tényezők.

„A játékoskeret az minimális változáson esett keresztül, egy játékosunk távozott a Puskás Akadémia csapatához, illetve posztra szeretnénk még egy- két játékossal megerősíteni a keretünket. A célkitűzés az nem változott, nem eredményben gondolkozunk, hanem a fejlődésben, abban hiszünk, hogy a fejlődés fogja hozni az eredményt és nem pedig az eredmény a fejlődést, de az eredményre sem panaszkodhatunk – hangsúlyozta a tréner. – A legfontosabb játék képe, amit ki tudunk magunknak alakítani, illetve az a stílus, amiben hiszünk, az a nagyon komoly labdabirtokláson alapuló, rövid passzos, domináns, offenzív játék. Ezt szeretnénk minden mérkőzésen és minden edzésen látni.”

A célkitűzés mellett szó esett az utánpótlás edzői feladatokról és az játékosokkal szemben támasztott elvárásokról is.

„A legfontosabb utánpótlás edzőként az az elvárás, hogy a játékosok az egyéni határaikat a legmagasabb szinten feszegessék, ebből össze fog állni egy olyan csapat, ami szerethető lesz és nézhető lesz, mint ahogy én azt gondolom ezt eddig is tettük – így Deák Béla. – Természetesen vannak hibák, de a legfontosabb edzői feladat, hogy fókuszba rakjuk a gyerekek gondolkodását, de nagyon szerencsés vagyok, mert egy nagyon jó képességű kerettel dolgozhatok együtt, akik kellően siker orientáltak, és ezt az orientációt mi maximalizálni szeretnénk bennük. Természetesen a csapatot a bajnokság elejére várom, és az a célunk, hogy egy megalkuvás nélküli nagyon stílusos támadó futballt mutassunk be.”

Végezetül a csapat felkészülési menetrendjéről esett szó, amelyben nemzetközi tornán való részvétel, román, szlovák ellenfelek is szerepelnek.

„Speciális felkészülésünk van, ugyanis a „csonka” szezonban sem álltunk le, személyre szabott edzéstervet kaptak a gyerekek és próbáltuk maximálisan kontrollálni és koordinálni az otthon végzett munkát, majd kis csoportos foglalkozásokban és csapatrész edzésekkel kezdtünk el dolgozni és tudtunk három, vagy négy hetet csapatedzésen is fejlesztőleg eltölteni. A szakasz lezárásaként a DVTK korosztályos csapatát győztük le 11 -0-ra. Most kaptak két hét pihenőt a srácok, nagyon fontos volt, hogy mentálisan feltöltődjenek, mert nagyon sok edzésük van. Hat hetes felkészülésünk lesz, és a bajnokság kezdetére augusztus végére szeretnénk időzíteni egy olyan formát, amivel kellőképpen fogjuk venni a kitűzött céloknak az akadályait – mondta a vezetőedző. – Az ellenfeleink között vannak a Mihalovce (Zemplénmihály), majd egy nemzetközi tornán veszünk részt Kassán, valamint megmérkőzünk a regionális csapatokkal is a Nyíregyházával, a Debrecennel, illetve egy Román ellenféllel is a Primavera Satu Mare-val is.”ADATBANK

A csapat neve: Várda Labdarúgó Akadémia U15

Bajnoksága a 2020/2021-es bajnoki évben: MLSZ U15 I. osztály

Vezetőedző: Deák Béla

Asszisztens edző: Baksa Zoltán

Kapusedző: Ovszijenko Volodimir

Erőnléti edző: Borbély Erik

Masszőr: Doka Norbert, Csáki Péter


Következő mérkőzés
Ferencvárosi TC
Kisvárda Master Good
Buapest, Groupama Aréna
2024-04-20 17:00
OTP Bank Liga, 29. forduló
nap
óra
perc
mp
van még hátra a kezdőrúgásig
Legutóbbi mérkőzés
Kisvárda Master Good
4-1
3-1
Újpest FC
Kisvárda, Várkerti Stadion
2024-04-13 14:30
OTP Bank Liga, 28. forduló