RT Dominion - шаблон joomla Скрипты

vardafocivarimerul

A csütörtöki két edzés abszolválásával utolsó előtti teljes napján is túljutott csapatunk az egyiptomi Hurghadában. Pénteken még két edzést vezényel Kondás Elemér vezetőedző, aztán szombaton délelőtt egymás közti játék szerepel a programban. Délután városnézés, vasárnap pedig ottani idő szerint hajnali 4-kor indul haza a repülőgép.

– Kemény napokon vagytok túl?

– Meglehetősen – válaszolta a csapat játékosa, Vári Barnabás. – Napi két edzés szerepelt a programban, a délelőttiek voltak a szárazabbak, sok futással, délután már a labdás gyakorlatok szerepeltek a programban, játszottunk egymás közt, vagy éppen öt az öt ellen.

– Milyen az idő odakint?

– Húsz fok körül mozog, kicsit szeles. Csütörtökön már nem fújt annyira, a szerdai hajókirándulás során viszont nagyon.
– Látjuk, a bátrabbak közé tartoztál, és vállaltad a búvárkodást?

– Sokan voltunk így vele, nekem is régi vágyam volt a merülés. Azt hinné az ember, hogy hét méterre nem nagy kaland lemerülni, de előtte egy kisebbfajta okj-s tanfolyamon kellett részt vennünk, annyi minden veszélyre felhívták a figyelmet. Rendesen izgulni kezdtem, hogy mi minden megtörténhet az emberrel a víz alatt. Viszont a látvány mindenért kárpótolt, korál zátonyok mellett buktunk a víz alá, csodás volt az élővilág, láttunk kisebb és nagyobb halakat is, víz alatti képek is készültek rólunk.

– Akkor kikapcsolódásnak megtette?

– Tökéletesen. Két nap kemény munka után pont a legjobbkor jött, jártunk egy szigeten is, ahol ugyancsak ki tudtunk kapcsolódni. De csütörtöktől újra a munkáé lett a főszerep.

– Az edzés- és szálláskörülményekre sem lehet panaszotok?

– A pálya lehetne jobb, de a szobákkal és az ellátással minden rendben van. Picit szokatlanok az ízek, de hozzá lehet szokni, változatosan főznek. Az edzésmunkára nem lehetett panasz, kapjuk rendesen a terhelést a szakmai stábtól, de ennek van most itt az ideje.
IMG c65ec5118922ae35569be221ff37aa1f V

A felkészülés monotonitását megtörve szerdán hajókiránduláson vett részt az Egyiptomban edzőtáborozó csapatunk, illetve a szakmai stáb. A Vörös-tengerre hajózott ki a csapat, megközelítve a Szuezi-csatornát. 

A bátrabbak búvárkodhattak is, végül tizennyolcan vállalták, hogy alámerülnek, előtte oktatásban is részesültek, hogy mire kell figyelniük.A betétprogram is hozzájárult a további jó hangulathoz, bár csütörtök estére vélhetően ismét a fáradtság lesz az úr, hiszen két kemény edzés vár a csapatra, ahogyan majd pénteken is.

IMG 4da64628d5f6bf4c678b32dbd0695412 V

IMG bb49c2adde092ba2d4d2641325fa8131 V

IMG 90a49c527a93c80a25bdc6b409a5951b V

IMG 0a78965cad8ae1fee820ed4dad6ebe66 V

Csapatunk vasárnap rendben megérkezett az egyiptomi Hurghadába, hétfőn reggel pedig már edzést is vezényelt a Kondás Elemér vezette szakmai stáb – 25 Celsius fokos melegben, miközben itthon mínusz 6-ra ébredtünk ugyebár...

Szóval a körülményekre nem lehet panasz, a hotelhez tartozó pálya állapota ugyan nem tökéletes, de az ebben az időszak elvégzendő edzésmunkához, vagyis a futáshoz megfelel, a szállodai ellátás is kiváló. Napi két edzés vár a játékosokra, szerdán lesz egy kis pihenő, amikor hajókirándulást iktatnak majd be. Az is eldőlt, hogy szombaton nem lesz edzőmeccs, egymás közti játékkal zárják majd a hetet.

IMG 9960085aface496181791dacf891e655 V 1

Vasárnap reggel a budapesti Liszt Ferenc-repülőtérről felszállt az a repülőgép, amellyel felnőttcsapatunk és a szakmai stáb az egyiptomi Hurghadába utazott. Az edzőtáborozás egy hétig tart.

22687932 1502175413235961 3004473373985343889 n

A felkészülés első napját kihagyó Lucas Bertucci és Vermes Krisztián is csatlakozott a csapathoz. Csapatkapitányunk Brazíliában járt, és egy nappal később tért vissza, míg a rutinos védő orvosi kontrollon járt, amelyen kiderült, hogy terhelhető az ősszel fájós dereka, így immár ő is a csapattal edz.
A pénteki tréning után szombatra szabadnapot kaptak a játékosok, akik vasárnap hajnalban elutaznak az első téli edzőtáborba, az egyiptomi Hurghadába.

Az utazó keret
Andrij Cserepko, Molnár-Farkas Tamás, Zöldesi Illés – kapusok
Lucas Bertucci, Délczeg Gergely, Gosztonyi András, Heffler Norbert, Hej Viktor, Horváth Zoltán, Brana Ilics, Izing Martin, Jánvári Gábor, Kovácsréti Márk, Lukács Rajmond, Matija Misic, Bohdan Melnik, Oláh Gergő, Sergiu Oltean, Papucsek Barnabás, Rados Protic, Mihajlo Rjasko, Soós Dávid, Vári Barnabás, Vermes Krisztián, Hrihorij Zanko – mezőnyjátékosok
inyo26

Január 11-én, csütörtökön ünnepli 26. születésnapját csapatunk védője, Izing Martin. Isten éltesse sokáig!

A játékos életében nagy örömet és változást hozott a karácsony, hiszen december 25-én megszületett kislánya, Izing Szofia Izabella. Mi mást kívánhatnánk a kisvárdai futballcsalád és a szurkolók nevében is, mint sok örömet, boldogságot és kitartást a pici felneveléséhez és persze egészséget!

21463178 1524037704329715 523444527516038400 n

Csapatunk fél évre, 2018. június 30-ig kölcsönadja a szintén NB II-ben szereplő Zalaegerszegi TE FC-nek (amely a Kisvárda ellenfele lesz az első tavaszi meccsen, február 25-én) Fodor Ákost. A baloldali védő 1997-es születésűként még beleesik a „fiatalszabályba”, az ősszel tíz meccsen jutott lehetőséghez, egy gólt szerzett, a Cegléd elleni idegenbeli mérkőzésen.

„Ákos baloldali védőként jöhet számításba, azon a poszton viszont Jánvári Gábor és Rados Protic érkezésével megerősödtünk, így a fiatalok szerepeltetése más szerepkörben jön majd számításba. A fiatal játékosnak most szüksége van arra, hogy játéklehetőséghez jusson, ez Zalaegerszegen jobban megvalósulhat, ugyanakkor nem mondtunk le róla, figyelni fogjuk a teljesítményét” – indokolta a döntést Révész Attila sportigazgató.

Hír még, hogy több U19-es korú játékossal együtt Ivan Vezdel (1998-as születésű) Nyírbátorban vesz részt próbajátékon. Abban is döntés született klubvezetői szinten, hogy az NB I-be jutás esetén a klub élni fog a jogával, és elindítja második számú csapatát a megyei I. osztályban.

26167063 2247800215446643 3690716413039689749 n

Több mint tíz éve annak, hogy Jánvári Gábor először szóhoz jutott a kisvárdai futballcsapatban. Az akkor NB III-as legénységben, 17 évesen a mostani pályaedző, Kocsis János állította be. A 27 éves baloldali védő azóta megjárta Tiszakanyárt, Kaposvárt, a Nyíregyháza Spartacust és a Haladást, pályára lépett 85 NB I-es mérkőzést. Feltett szándéka, hogy a 86.-at kisvárdai színekben játssza.

„Másfél évre írtam alá Kisvárdára plusz a szerződésem még tartalmaz egy opciós évet is, de akár végleges hazatérésnek is tekinthetjük az ide igazolásomat – mondta az ország másik végéből, Szombathelyről a csapatunkhoz igazolt Jánvári Gábor. – Az első kisvárdai időszakom másfél évig tartott, abból az időszakból Horváth Zoltán tagja most a csapatnak, Szombathelyről pedig Gosztonyi Andrást ismerem. A többieket még nem annyira, de lesz időm velük is megismerkedni. Hasonló a helyzet, mint 2014-ben, amikor NB I-es csapatból, a Kaposvárból igazoltam a feljutó helyen álló Nyíregyházához, remélem, ennek a történetnek is az élvonalba jutás lesz a vége.”

A nyíregyházi időszaka után a Haladásban biztatóan folytatódott a karrierje Jánvári Gábornak, ám a bal térdében elszakadt szinte az összes szalag, így műtétekre és másfél éves kihagyásra kényszerült.

„Most már úgy érzem, hogy jó állapotban vagyok, a nyártól kezdve rendesen edzettem, csak tétmeccsen nem jutottam lehetőséghez. A felkészülési időszak elegendő lehet arra, hogy teljesen utolérjem magam, és a meccsrutint is visszanyerjem.”

Jánvári Gábor a 4-es mezben játszik majd, ahogy azt legutóbbi két klubjában, a Nyíregyházában és a Haladásban is tette.

Merülés, csakis a tengerben
Hajókirándulás, búvárkodás
Reggeli edzés – huszonöt fokban
Elrepültek Egyiptomba
Íme az Egyiptomba utazó keret!
Isten éltesse az ifjú apát, Izing Martint!
Fodor Ákos fél évig a ZTE-nél
Végleges is lehet a hazatérés

Merülés, csakis a tengerben

Hajókirándulás, búvárkodás

Reggeli edzés – huszonöt fokban

Elrepültek Egyiptomba

Íme az Egyiptomba utazó keret!

Isten éltesse az ifjú apát, Izing Martint!

Fodor Ákos fél évig a ZTE-nél

Végleges is lehet a hazatérés

09 lucasmtk

Ijesztően indult és kis szomorúsággal záródott, de ami a Mosonmagyaróvár elleni 3–3 és a Győrrel szembeni 1–3 között történt a kisvárdai NB II-es csapattal az őszi szezonban, az több, mint szép. A várdaiak a feljutást érő második helyen telelnek 21 fordulót követően, és 17 játéknappal a zárás előtt tíz pont az előnyük a már nem feljutó helyen állomásozó Békéscsabával szemben.

– Én a hosszabbításban kapott két góllal zárult nyitány után sem ijedtem meg, mert a csapat jól játszott, utána Győrben feledtettük is azt a döntetlent, és elkezdtük szépen gyűjtögetni a pontokat – kezdett az őszi szezon értékelésébe Kondás Elemér, a Kisvárda Master Good vezetőedzője. – Tíz ember cserélődött ki a keretben a nyáron, kellett egy kis idő, amíg kialakultak az erőviszonyok, de a mi esetünkben gyorsan sikerült összeállnia a csapatnak, amihez kellettek a győzelmek, hiszen azok kovácsolják igazán egységessé a gárdát.

Személycserék, stílusváltás
Úgy tűnt tehát, hogy az igazolások jól sikerültek, különösen a felkészülési időszak utolsó napjaiban érkezett Matija Misic és Brana Ilics személye határozta meg a játékot, a két, magyar felmenőkkel rendelkező, így az NB II-ben bevethető futballista hamar alapemberré vált.

– Akiket sikerült megszerezni a nyáron, azok mind-mind tudtak segíteni a csapatnak – véli Kondás Elemér. – Igen, Misic és Ilics személyében két meghatározó futballistát is tudtunk igazolni, de azért hozzá kell tenni, hogy Brana Ilics nem százszázalékos állapotban érkezett, így az elején még nem sokat játszott, Matija Misic viszont nem tudott pihenni a nyáron, mert még kötelezettsége volt az előző klubjánál, ezért kellett olykor pihentetni.

A bajnokság elején sokgólos meccseket játszott a Várda, aztán jött a Szolnok elleni hazai vereség (2–3), ami után kicserélte a két, kötelezően szerepeltetendő fiatal futballista személyét a szakvezetés, és onnantól kezdve a kapus Zöldesi Illés valamint a jobboldali középpályás Bohdan Melnik került ezekbe a pozíciókba. Jött egy olyan időszak, amikor nyolc meccsen csak egy gólt kapott, és ezidő alatt hat győzelmet aratott a csapat. A stílusváltás a személycseréknek volt köszönhető?

– Az elején sokan úgy voltak vele, hogy a kicserélődött, látszólag meggyengült Kisvárdát nem igazán vették komolyan – válaszolta a vezetőedző. – Aztán ahogy jöttek a eredmények, nőtt a respektünk, és ellenünk a vereségen kívül minden eredmény jónak számított. Így masszívabban védekeztek, és nehezen lehetett feltörni az ellenfeleket. Valamint a személycserékkel az volt a célunk, hogy hátul stabilabbak legyünk, hiszen a Szolnok elleni meccsel bezárólag három mérkőzésen hét gólt is kaptunk. Az sok volt, hiszen tizenegy foduló után tizenhárom kapott gólnál jártunk, valamin tehát változtatni kellett.

Az ezt követő szakasz produkálta a legemlékezetesebb meccseket, amelynek élére a Ferencváros ellen a Magyar Kupában valamint az MTK elleni csúcsrangadón aratott győzelem kívánkozik.

– A két meccset különválasztanám, hiszen a Fradi ellen ideális körülmények között, az ország egyik legjobb csapata ellen, jól futballozva arattunk bravúrgyőzelmet – így Kondás Elemér. – Az MTK elleni bajnokin az volt a tét, hogy tartsuk a lépést a listavezetővel, emiatt zártabban kellett futballoznunk, és bármi áron, bármilyen játékkal nyerni akartunk, és tudtunk is. A Ferencváros ellen azért jóval felszabadultabban, teher nélkül futballozhattunk.
A tréner is említette, hogy a bajnokság előtt az volt a vélekedés: a Kisvárda meggyengült. Mégis, mi volt a titka ennek a jóval várakozás feletti szereplésnek?

– Semmilyen titok nem volt, ha csak nem az, hogy azokban a játékosokban, akik korábban kevesebb lehetőséget kaptak, buzgott a bizonyítási vágy – felelte a vezetőedző. – Kialakult egy nagyon jó közösség, amelynek minden tagja becsülettel dolgozott. Mindenki éhes a sikerre – ezekben rejlett a jó szereplésünk záloga.

Kemény felkészülés előtt
Előnyük ismeretében nagyon sokan már odaadták a feljutást az MTK-nak és a Kisvárdának. Mennyire figyelmeztető jel, hogy önmagához mérten az utolsó három meccs nem sikerült túl jól a Várdának, és csak egyet sikerült közülük megnyerni?

– Abból a háromból azért kettőt idegenben játszottunk, de ha mindegyiket megnyertük volna, akkor sem mondanék mást, minthogy van még tizenhét forduló, és ha hátradőlnénk, akkor a folytatásban lemaradnánk mindenről. Bármennyire is nagy az előnyünk, komolyan kell vennünk a felkészülést, mert a tavasz még nehezebb lesz a számunkra – vetítette előre a szakvezető.

igazol window

kvfctv

2018 február 25, vasárnap 00:00
 
ZTE - Kisvárda Master Good
Teljes porgram

HETI PROGRAM

Nincsenek események

utanpo

mufuvespalya