RT Dominion - шаблон joomla Скрипты

09 goszimoson e1493373811212

Mosonmagyaróvár, Nyíregyháza, Szeged 2011, Balmazújváros. E négy ellenfélhez utazik még a Kisvárda Master Good a mostani NB II-es bajnokságban, vagyis nagyjából kijelenthető, az ezeken a meccseken megszerezett pontokon múlik majd, hogy meg tudja-e őrizni a csapat a jelenlegi, feljutást érő második helyét.

– Tavasszal jóval nehezebb az idegenbeli sorsolásunk, de ennyire előre még nem tekintenék – mondta Révész Attila, a kisvárdaiak szakmai igazgatója. – Most jön az a három meccsünk, a Mosonmagyaróvár, a Siófok és a Nyíregyháza ellen, amelyeken ősszel csak két pontot szereztünk, ez a rossz széria nagyban hozzájárult az akkori visszaesésünkhöz.

Ha most a trió bármelyik tagját legyőzzük, már jobban jövünk ki ebből a sorozatból. Utaztunk már sokszor és sokat, de ilyen hosszú túra még nem várt ránk, mint a mostani, ráadásul a hétfő hajnali hazaérkezés után szerdán már a Siófokot fogadjuk. Úgyhogy fel kell építenünk ezt az etapot.

A vasárnapi idegenbeli ellenfél, a Mosonmagyaróvár nem kis meglepetésre ősszel nyerni tudott (3–1) Várdán, így a szabolcsi csapatot a visszavágás vágya is fűtheti.

– Olyan régen volt már az, hogy lezártuk az akkor történteket – reagált a felvetésre a szakmai igazgató. – A győzelmi vágy az, ami miatt nyerni szeretnénk, de mivel ellenfelünk a tavasszal rapszodikusan szerepel, nem tudjuk, mire is számíthatunk. Az őszi meccsünk előtt nem nagyon ismertük őket, fájt a tőlük elszenvedett vereség, de most alaposan felkészültünk belőlük. Az mindenesetre figyelmeztető, hogy legutóbb pontot szereztek Felcsúton, de nyertek Soroksáron is. Nincs okom rá, hogy változtassak a múlt heti csapaton.

figy jegy

Tájékoztatjuk kedves szurkolóinkat, hogy 2017.05.02-től megvásárolhatóak a Nyíregyháza Spartacus FC - Kisvárda Master Good labdarúgó mérkőzés belépői. A jegyek Farkas István sportboltjában és Major Attilánál vehetőek, amelyek egységesen 500 FT-ba kerülnek.

Figyelem a helyszínen nem lesz jegyértékesítés.

varda 5

Feljutó helyen áll a Kisvárda Master Good az NB II-ben, és a klub élvonalba beadott licencét hiánypótlásra kötelezték. Sokaknak eszébe jutott a tavalyi eset, amikor hasonló időszakban derült ki, hogy be sem adta a rajtengedélyhez szóló papírokat a klub. Kezdődnek most is gondok?

– Szó sincs ilyesmiről, megkaptuk a hivatalos értesítést, amely szerint egyetlen pontban nem felelünk meg az elvárásoknak, a létesítmény – mondta Révész Attila, szakmai igazgató. – A nyíregyházi stadiont jelöltük meg hazai pályának, ám az nem felel meg a licenckövetelményeknek, hiszen nincs alácsövezve a játéktere. Már felvettük a kapcsolatot, hogy vagy a mezőkövesdi vagy pedig a debreceni létesítménnyel tudjunk szerződést kötni a hiánypótlás beadási határidejéig.

csap valg

Március végén nagy örömmel fogadtuk a hírt, hogy három lány futballistánk, Csépke Erika (2001), Krisztán Lilla (2002) és Kiss Fanni (2002), meghívót kapott az U 16-os magyar válogatott összetartására. A három játékos közül Krisztián Lillának sikerült a legjobb benyomást tennie a válogatott szakmai stábjára, így ezután négy felkészülési mérkőzésen is pályára léphetett címeres mezben.

Április 5-én Telkiben, Női Labdarúgás Napja programsorozat keretében, a székelyudvarhelyi Vasas Femina FC U16-os csapata ellen lépett pályáraa Schumi Dorottya szövetségi edző által irányított csapat. Lilla a mérkőzés második félidejét végigjátszva, egy góllal vette ki a részét a nagyarányú győzelemből. Ezen a mérkőzésen Kiss Fanni szintén pályára lépett.

Április 11-től-17-ig Szlovéniában vett részt egy UEFA Development Tornán az U 16-os válogatott, ahol Luxemburg, Szlovénia és Litvánia voltak az ellenfelek. A magyar csapatból többen tagjai voltak annak az U17-es együttesnek, amely ősszel veretlenül harcolta ki a továbbjutást Eb-selejtező csoportjából, tavasszal pedig egészen az utolsó mérkőzésig harcban állt az Eb-részvételért a szerbiai elitkörben. Hozzájuk most újabb 2001-es és 2002-es születésű játékosok csatlakoztak a szlovéniai tornára.

Lilla mind a három mérkőzésen pályára lépett, és egy-egy gólt szerzett Luxemburg és Litvánia ellen is.

--- Óriási siker és megtiszteltetés ez a Várda Sport Egyesületnek, de mindenek előtt Lillának!- nyilatkozta Szabó István, Lilla edzője. Legfőképp annak tükrében, hogy néhány éve még sehol nem jegyezték a kisvárdai női focit. Most jelenleg 30-tól több igazolt női labdarúgója van az egyesületünknek és hála Istennek korosztályos válogatottunk is.

Lilláról pedig így vélekedett edzője: --- Lilla nagyon tehetséges labdarúgó, és ami a legfontosabb, mindent alárendel a focinak! Oszlopos tagja az U 15-ös és U 18-as női csapatnak. Rendkívül gólerős, gyors, robbanékony és a lányok mezőnyében kivételes a fejjátéka és erőnléte! Szülei mindenben támogatják, ami nagyon fontos az ő korában és esetében. Nagyon szép jövő áll előtte a foci terén, ha továbbra is megmarad a játék iránti alázata és fáradhatatlanul dolgozik, edz csapatai győzelméért.

Ehhez kívánunk Lillának jó egészséget, kitartástés hogy szeptemberben tétmérkőzésen is bemutatkozzon a nemzeti csapatban!

09 papu e1493029663309

A szokottnál is felszabadultabb volt a gólöröm a pályán és a kispadnál, a Kisvárda Master Good vasárnapi harmadik gólja után. Utóbb kiderült, Révész Attila, az NB II-es szabolcsi csapat szakmai igazgatója tett egy fogadalmat arra az esetre, ha Horváth Adrián a kapuba talál.

Nos, a Gyirmótról igazolt középpályás szólógóljával alakult ki a 3–0-s végeredmény, de a felek nem árulták el, hogy mi is volt a fogadás tétje. Mindenesetre a Zalaegerszeg elleni vasárnapi bajnoki eleje nem úgy alakult, hogy ilyen magabiztos hazai siker lesz a vége.

– Az elején nem ízlett nekünk a Zalaegerszeg ötvédős szerkezete, bele kellett nyúlni a csapatba, és átálltunk a három hátvédes felállásra – mondta Révész Attila. – A vezető gól után a szünetben pontosítottuk a feladatokat, berendezkedhettünk a kontrajátékra, ami hamar újabb helyzeteket hozott, igaz, ezek akkor még kimaradtak. Érezhető volt, hogy előbb-utóbb sikerül bebiztosítanunk a győzelmet, s miután ez megtörtént a hosszabb ideje sérült Délczeg Gergelynek is lehetőséget tudtunk adni a visszatérésre.

A szakvezető az első félidőben többször is magához rendelte egy-egy játékosát, és a szünetben is volt miről beszélni, hiszen nehezen akaródzott kijönni az öltözőből.

– Ritkán fordul elő ilyen, hogy meccsközben kell átalakítani a sorainkat – így a szakmai igazgató. – Gondot okozott Talabér Attila fáradtsága, hiszen az előző heti hármas terhelés után neki kimaradt a regeneráció, mert az U21-es válogatottal játszott Szlovákiában, ahol ráadásul az önbizalmat nem építő négy nullás vereségnek lehetett a részese. Ez volt az egyik ok, ami miatt át kellett állnunk, illetve középen, a sűrűjében Oláh Gergőnek nem találtuk a játékát, ezért ő kihúzodott az oldalvonal mellé, ahol a futóteljesítménye érvényesül. A középpályát pedig meg kellett erősítenünk, hiszen ott eggyel többen voltak az egerszegiek, és végül a második félidőben már három-négy-egy-kettes szerkezetben játszottunk. Ezek után a játékosok méginkább elhihetetik, hogy van értelme foglalkozni az ellenféllel, illetve az elmondottak nagyon sokszor visszaköszönnek, és ez a hátralévő hét fordulóra nagyobb erőt adhat.

Merthogy közben két pontra nőtt a kilenc forduló óta veretlen Várda előnye az őket üldözőkkel szemben, igaz, a Békéscsaba alaposan beleerősített, és nagyon jön felfelé.

 

DSC 0141

A mérleg nyelvének is tekinthető a Zalaegerszeg a feljutásért vívott harcban, hiszen a zalaiak már nem érhetnek oda az NB I-et érő helyekre, de a legyőzése azért fegyverténynek számít, hiszen játékereje alapján bárkire veszélyes lehet.

Mint ahogy vasárnap veszélyesek is voltak a második helyen álló Kisvárda otthonában. A Zete uralta az első félórát azáltal, hogy feljebb tolta a védekezését, és így a várdai térfélre korlátozódott a játék. A vendégek legnagyobb helyzetét Paudits Patrik hagyta ki, a csatár szép cselekkel tört be a tizenhatoson belülre, de elvétette a rövid sarkot. Révész Attila, a kisvárdaiak szakmai igazgatója át is szervezte csapatát, a 4-3-3-as hadrenddel az lehetett a terv, hogy a hazai csapat át tudja venni az irányítást.

Nem tudta, de a vezetést megszerezte. A jobbról balra áthúzódó Gosztonyi András mesterien centerezett, Rajczi Péter magasra ugrott, és pontosan fejelt. Szünet előtt Paudits fejesét Ivancsics Alex bravúrral tolta a léc fölé, majd Gosztonyi Szappanos Csaba kezei között elhalt lövésével ért véget az első játékrész.

A jelek szerint a szünetben volt mit megbeszélni a hazai öltözőben, hiszen a zalaiak már régen a pályán voltak, amikor a kisvárdaiak előjöttek a folytatásra. Úgy tűnt, sikerül is uralnia a folytatást a Várdának, amit a már-már minden meccsen megszokott Fodor Ferenc- és Vári Barnabás-helyzet is jelzett: előbbi lövését a gólvonalon blokkolták, a balhátvéd pedig fölé tüzelt. Rajczi újabb fejesét már mindenki bent látta, de Szappanos nagyot nyújtózva védett, és bár a védést követő kisszögletet elrontották a hazaiak, maradt náluk a labda, miként Fodor Ferenc is elöl, és a kapuba bólintott.

Ivancsics Alex nagyot védett Nagy Tamás fejese után, vagyis nem adta fel a Zete. Három null után aztán már igen, Horváth Adrián gólja igen mutatósra sikeredett, és nem kevés mosolyt csalt a csapattársak arcára, mintha a középpályás új oldaláról mutatkozott volna be a nagy szólójával.

A végén még az egykor Zalaegerszegen is játszó Délczeg Gergely is lehetőséghez jutott, oly sok megpróbáltatás és két műtét után ebben a bajnokságban először játszhatott, és a gyepen ünnepelhette csapata fontos győzelmét. És éppúgy 3–0ásat, mint az ősszel, Egerszegen.

Kisvárda Master Good–Zalaegerszegi TE 3–0 (1–0)
Kisvárda, 1145 néző, v.: Szabó Zs. (Szalai D., Punyi).

Kisvárda: Ivancsics A. – Talabér, Fodor F., Papucsek, Vári B. – Horváth A., Lucas – Gosztonyi (Szabó P., 79.), Oláh G., Cseri T. (Délczeg, 89.) – Rajczi (Horváth Z., 83.). Szakmai igazgató: Révész Attila.

Zalaegerszeg: Szappanos – Angyal Zs. (Szatmári I., 76.), Króner, Polényi G., Forgács, Oláh B. (Kovács G., 83.) – Nagy T., Végh G. (Kretz, 66.), Bedi – Paudits, Bobál G. Vezetőedző: Csató Sándor.

Gól: Rajczi (1–0) a 35., Fodor F. (2–0) a 67., Horváth A. (3–0) a 87. percben

Percek, események
35. perc: Gosztonyi balról, jobbal adott középre, ahol Rajczi 7 méterről a kapu bal oldalába fejelte a labdát, 1–0.

67. perc: Gosztonyi adott jobbról középre, Fodor Ferenc pedig 5 méterről a bal alsó sarokba fejelte a labdát, 2–0.

87. perc: Horváth Adrián tört előre ellenállhatatlanul, kényszerítőzött Horváth Zoltánnal, a visszakapott labdát fejjel megtolta, majd elhúzta a kapus mellett, és 10 méterről ballal az üres kapuba lőtt, 3–0.

Mesterszemmel
Révész Attila: – A Zalaegerszeg az elején feladta nekünk a leckét, de rendezni tudtuk a sorainkat, és amikor szélen az ellenfél mögé tudtunk kerülni, gólokat is szereztünk. A második félidőben okosan tartottuk a labdát, és érződött, hogy be tudjuk biztosítani a győzelmet, amelyet megérdemeltünk.
Csató Sándor: – Az elején zártan védekeztünk, kontrákra építettünk, volt is három nagy helyzetünk. Ekkor nem úgy nézett ki, hogy ekkora különbséggel kikapunk. Az első beadásból, amely üresen megtalálta Rajczi Pétert, gólt kaptunk, utána a második félidőben kicsit szétesett a játékunk. Az erősebb csapat nyert.

Sokszor és sokat utaztak, de ennyit még nem
Keddtől kaphatóak a megyei rangadó jegyei.
A pályagondok miatt kell a hiányt pótolni
Négy válogatott meccs, három gól!
Visszaköszöntek az elmondottak
Háromgólos győzelem - Kölcsey Tv
Kisvárda Master Good - ZTE FC 3-0 Sajtótájékoztató
Nem úgy indult, hogy ez lesz a vége

Sokszor és sokat utaztak, de ennyit még nem

Keddtől kaphatóak a megyei rangadó jegyei.

A pályagondok miatt kell a hiányt pótolni

Négy válogatott meccs, három gól!

Visszaköszöntek az elmondottak

Háromgólos győzelem - Kölcsey Tv

Kisvárda Master Good - ZTE FC 3-0 Sajtótájékoztató

Nem úgy indult, hogy ez lesz a vége

rajczipeti e1492505891998

Egymást követő második hazai mérkőzésén is 3–3-as döntetlent játszott az NB II-ben a Vác, de amíg két héttel korábban a Szolnok ellen 3–1-es előnyt adott el, addig a húsvétvasárnapi, Kisvárda elleni mérkőzésen 3–1-es (és 2–0-s) hátrányból állt talpra – ráadásul percek alatt. Így aztán a várdaiak lehettek elégedetlenebbek az eredménnyel, még úgy is, hogy immár nemcsak a jobb gólkülönbségnek köszönhetik a második, feljutó helyüket, hanem pontelőnyük is van a Siófokon veszítő (3–2) Soroksárral szemben.

– Nem gondoltam volna, hogy a mi pályánknál is van rosszabb, de mivel már van rutinunk abban, hogy miként kell a ilyen talajon futballozni, gyorsan kétgólos előnyre tettünk szert – mondta a látottakról Révész Attila, a várdaiak szakmai igazgatója. – A jó folytatás azonban elmaradt, mert egyrészt túlságosan megnyugodtunk, illetve a kontrajátékunk sem működött, a pályának ugyanis egyetlen olyan része sem volt, ahol meg lehetett volna szelidíteni a labdát. Annyi volt a homok a küzdőtéren, hogy strandfoci-mérkőzésen érezhettük magunkat.
Így is derült égből a villámcsapásként érkezett a második félidőben bő negyedóra alatt bekapott három gól. És ehhez még csak kapitális védelmi hibákat sem kellett elkövetni.
– A legaggasztóbb az, hogy a jelek szerint akadnak olyan játékosok, akik nem tudják kezelni azt a helyzetet, hogy feljutó helyre kerültünk – folytatta Révész Attila. – Közéjük tartozik fiatal kapusunk, Ivancsics Alex is, aki több gólban is benne volt. Ez a mérkőzés megint ráébreszthetett bennünket arra, hogy felesleges várni a csodát, sokkal inkább a realitásérzékünkre kell hallgatni. Tudomásul kell venni, miénk a legkevesebb tapasztalattal rendelkező NB II-es élcsapat, a riválisainknak már nem újdonság, miként kell kezelni az ilyen helyzeteket. Nekünk fontosabb a hosszabb távú stabilitás, mint az, hogy a túlzott külső elvárások veszélyeztessék a klub jövőjét. A Vác ellen idegenben sokan elfogadták volna előre a döntetlent, most viszont többségben vannak a kritikus hangok. Persze, a meccs után engem is bosszantott, hogy nem nyertünk, de lehiggadva már másként látom az egészet.

Akkor fordítsuk le az elmondottakat: a második helyen állva is korai lenne még feljutásról beszélni?

– Eddig se mondtuk ki, hogy fel kell jutnunk, ezután sem fogjuk, ezzel együtt állunk a feladat elébe – felelte a szakmai igazgató. – Azt viszont nem akarom, hogy miként az őszi szezonban, amikor hasonlóan álltunk mint most, a túlzott elvárások miatt a legnehezebb mérkőzéseinken ne tudjunk jó teljesítményt nyújtani. Hátravan még nyolc forduló, élvezni szeretnénk a futballt, nem pedig számolgatni. A feljutás terhét pedig teljes mértékben leveszem a csapatról.
A nyolc mérkőzés óta veretlen várdaiak (akik ezidő alatt hat győzelmet és két döntetlen értek el) vasárnap újabb nívós ellenfelet, a Zalaegerszeget fogadják.

igazol window

kvfctv

2017 április 30, vasárnap 17:00
 
Mosonmagyaróvári TE 1904 - Kisvárda Master Good
2017 május 03, szerda 17:30
 
Kisvárda Master Good - BFC Siófok
2017 május 07, vasárnap 18:00
 
Nyíregyháza Spartacus FC - Kisvárda Master Good
Teljes porgram

HETI PROGRAM

Nincsenek események

utanpo

mufuvespalya